Haber ailesine veda etti

İstanbul Sultanbeyli Kaymakamlığı'na atanan Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay veda ziyaretleri kapsamında Çerkezköy Haber Gazetesi'ne de ziyaret gerçekleştirdi. 

Çerkezköy 8.12.2016 21:35:00 0
Haber ailesine veda etti

HABER AİLESİNİ ZİYARET ETTİ

 

Dün saat 15.30’da Çerkezköy Haber Gazetesi’ne ziyaret gerçekleştiren Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, haber merkezinde bulunan basın mensupları ile tek tek tokalaşarak çalışmalarında başarılar diledi. Çerkezköy’de 3.5 yıldır görev yaptığını kaydeden Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay “ Bugün sizlere veda etmek istedim. Çerkezköy’de görev yapmanın ayrıcalık olduğunu biliyoruz. Sizler sayesinde tüm vatandaşlarımıza veda ediyorum. Projelerimiz ve faaliyetlerimizin kamuoyuna duyurulması noktasında her zaman desteğinizi ve yardımlarınızı gördük” diye konuştu.

 

“ÇERKEZKÖY’DE GÜÇLÜ BİR YEREL BASIN VAR”

 

Çerkezköy’de güçlü bir yerel basının olduğunu kaydeden Kubilay “ Kaymakamlık olarak her zaman sizlerden istifade etmeye çalıştık. Çerkezköy’de bulunduğum süreçte makamıma gelir gelmez Çerkezköy’deki yerel gazeteleri inceledim. Gündemi sizlerin vasıtasıyla takip ettik ve yaptığınız haberler bizim işimizi de kolaylaştırdı. Çünkü eksikliklerin giderilmesi ve hızlandırılması için kurumlara talimat verdik. Çerkezköy’ü ve halkını çok seviyoruz. Sizleri yeni yerime de bekliyorum” dedi.

 

“ÇERKEZKÖY ADINA ÖNEMLİDİR”

 

Ziyaretten ötürü Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay’a teşekkür eden gazeteci Şaban Kardeş “ Temennimiz sizden sonra gelecek Kaymakamımızın da en az sizin kadar basın ile iletişiminin etkili olması. Bu hem kendi adımıza hem Çerkezköy hem de ülkemiz adına son derece önemlidir. Sizler kamuyu temsil ediyoruz biz ise kamu hizmeti yapıyoruz. Yaptığımız haberleri kamunun gözü kulağı ve vicdanı olarak yapıyoruz. Benzeri haberlere ani refleks göstererek ilgilenmeniz, kurumları uyarmanız ve başarılı olanları takdir etmeniz Çerkezköy adına önemlidir. Göreve geldiğiniz ilk günkü söyledikleriniz ile bugün söyledikleriniz arasında çok uçurum görmedik. Çerkezköy’e yaptığınız hizmetlerden ötürü bizler de sizleri unutmayacağız” diye konuştu.

 

“PROJELERİN FİKİRLERİ OLDUNUZ”

 

Çerkezköy Haber Gazetesi’nin manşetten verdiği “ Kızılpınar’da elektrik  isyanı” haberi ile ilgili talimat başlattıklarını kaydeden Kubilay “ Bizlerin böyle bütünleşmesi gerekiyor. Bu haberler bize eksiklerimizi görmemize vesile oluyor. Sizler bizim kardeşimizsiniz, bütün projelerde emekleriniz var. Kısacası bazı projelerin fikirleri oldunuz. Çerkezköy’e yapılan Eğitim kampüsünde benim kadar sizlerin de emeği vardır. Her ümitsizliğe düştüğümde sizlerin yaptığı haberler ile projelerimizde başarılı olduk” dedi.

 

“GÜÇLÜ BİR BİRLİK KURACAĞIZ”

 

Çerkezköy merkezli Marmara Gazeteciler Birliği kurma amacında olduklarını kaydeden gazeteci Şaban Kardeş “ Gazete ayrımı yapmadan 25 gazetecinin bir araya geldiği, Tekirdağ’dan Çanakkale’ye kadar olan gazetecilerin toplanacağı güçlü bir birlik kuracağız. Her gazetenin arkasında saygın bir okuyucunun olduğuna inanıyoruz. Okura duyduğumuz güven ve saygının ürünü olarak haberleri yazıyoruz. Bu düşünce ile derneği Marmara bölgesine kazandırmak istiyoruz. Derneğimizi hayata geçirecek olan imzayı da sizin atmanızı istiyoruz. Bir gün tüm Türkiye’ye hitap edecek bu derneğin kurulma imzasını ben attım diyeceksiniz” diye konuştu.

 

SÖZ BÜYÜKŞEHİR’DE

 

“Görev süresi içersinde yapmak istediğiniz veya hayata geçiremediğiniz projeler nelerdir? “ sorusu üzerine konuşan Kubilay,  ‘’Veliköy’de otoban bağlantısı açılması konusunda baya çalışmalar gerçekleştirdik. Bu konuyla ilgili birkaç kez Ankara’ya gittim. Otoban’ın açılması bizim için önemliydi. Sadece Veliköy Organize Sanayi Bölgesi için değil Çerkezköy’deki trafiği rahatlatmak adına da önemliydi. Tepe Emlak Konutları’ndan otobana bağlanması kararını aldık. Onun müjdesini vermek istiyoruz. Bununla ilgili Karayolları Büyükşehir Belediyesi’ne ödeme çıkardı ve söz Büyükşehir’de” dedi.

 

“SOSYAL HİZMET MERKEZİNİ HAYATA GEÇİRDİK”

 

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Çerkezköy Sosyal Hizmet Merkezi’ni hayata geçirdiklerini kaydeden Kubilay “ Bu merkezle ilgili Barbaros Caddesinde yer kiralandı. Gazilerimiz, engellilerimiz ve ihtiyaç sahibi vatandaşlarımız destek için Çorlu ve Tekirdağ’a gidiyordu. Çerkezköy ve Kapaklı 300 bin nüfusa hizmet ediyor. Bu merkezin onayını aldık ve yakında da faaliyete geçecektir” diye konuştu.

 

KAYMAKAM KUBİLAY’A ANLAMLI HEDİYE

 

Görev süresi içersinde kendisini en mutlu eden olayların eğitimle olan projeler olduğunu sıralayan Kubilay “ Eğitim kampüsü ve Halk Eğitim kampanyasının hayata geçmesi beni çok mutlu etti. Eğitimle alakalı her proje benim ayrı bir memnuniyettir. Projeleri ayrım yapmamak da gerekiyor. Örneğin Çerkezköy kütüphanesini örnek hale getirdik “ dedi. Konuşmaların ardından gazeteci Şaban Kardeş günün anısına içinde Çerkezköy Haber ve Marmara Haber Gazetesi kupürlerinin kolaj yapıldığı gazete koleksiyonunu hediye etti. Anlamlı hediye için gazeteci Şaban Kardeş ve ekibine teşekkür eden Kaymakam Kubilay “ Benim için ezber bozan bir hediye oldu. Anlamlı hediye için size ve ekibinize çok teşekkür ediyorum” dedi.

 

Haber / Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10