Çerkezköy Pınarça yolu trafiğe açıldı

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından yaklaşık üç aydır yol genişletmesi ve yeni yol yapımı için sürdürülen Çerkezköy ile Kapaklı'nın Pınarça mahallesi arasındaki bağla

Kapaklı 9.12.2016 19:36:00 0
 Çerkezköy Pınarça yolu trafiğe açıldı

YOLUMUZ DAHA SAĞLIKLI OLDU

 

Kapaklı Belediyesi Meclis Üyesi Ersin Yavuz, bir Pınarcalı olarak Pınarca Mahlallesinin Çerkezköy ile olan bağlantı yolunun yenilenerek yapılmasına Pınarça mahalle sakinleri olarak çok mutlu olduklarını ve yolun yeniden günün koşullarına uygun ve daha sağlıklı ve sağlam şekilde yapılmış olduğunu belirtti.

 

YOLUMUZ GENİŞLEDİ

 

Ersin Yavuz, “Pınarça mahallemiz ile Çerkezköy arasındaki bağlantı yolumuz toplam 3 bin 600 metredir ve daha önce 6 metre olan yol genişliği yapılan bu yeni çalışma ile birlikte 7.5 metreye çıkarıldı. Aynı zamanda çift yönlü ulaşım daha rahat ve güvenli hale getirilmiş oldu.Eskiden bu yolumuz 6 metre idi ve yolun aynı zamanda yüzde seksenlik bölümü çok bozuktu ve 3 beş dakikalık olan bu yolda yarım saat ile kırkbeş dakikada ancak Çerkezköy’e ya da Çerkezköy’den Pınarça’ya gidebiliyorduk.Bu yolumuzun Çerkezköy’e bağlı köy olduğumuz yıllarda takriben 1995-1998 yıllarında köy muhtarımız olan  rahmetli Ali Metin’in gayretleri ile bakım ve onarımı yapılmıştı ve o yıldan sonra yolda herhangi bir çalışma yapılmadı ve git gide yol bozuldu ve ulaşımda da  aksamalar başladı.Tekirdağ’ın Büyükşehir olmasıyla birlikte Kapaklı’ya bağlanarak mahalle olduk ve mahalle sakinleri olarak bu yolumuzun bir an önce yapılması için taleplerimizi önce Kapaklı Belediye Başkanımız İrfan Mandalı’ya ardından da Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak’a ilettik. Başkanlarımız sağ olsun mahalle sakinlerimizin bu sorununun çözümü konusunda anlayış göstererek sıkıntının çözümü konusunda girişimde bulundular.” dedi.

 

ALBAYRAK VE MANDALI’YA TEŞEKKÜR EDİYORUZ

 

Yavuz, konuşmasını şöyle sürdürdü, “Büyükşehir belediyemiz tarafından yapılan bu bağlantı yolumuzu önce Büyükşehir belediyemizin ilgili birim ekipleri yolu kazıdı ve daha sonra dolgu malzemesi dökerek sıkılaştırıldı ve bu arada 6 metrelik olan yol genişletilerek 7.5 metreye çıkarıldı. Dolgu malzemesi sıkıştırılma işleminin ardından yola yine yol malzemesi serildi ve silindirler üzerinden geçilerek sağlamlaştırıldı ve daha sonra üzerine sıkıştırılmış beton döküldü. Ardından da aşındırma asfalt ve çizgilendirme çalışmaları yapılarak yol çalışması tamamlandı.9 Aralık Cuma gününden itibaren de Pınarça Çerkezköy bağlantı yolumuz tamamen trafiğe çift yönlü olarak açıldı. Yolun yapılmasında büyük çaba gösteren ve zaman zaman çalışmaları yerinde inceleyerek bir an önce hizmete açılması talimatı veren Büyükşehir Belediye Başkanımız Kadir Albayrak başta olmak üzere yolun yapılmasında öncülük eden Kapaklı belediye başkanımız İrfan Mandalı’ya Pınarça mahalle sakinleri adına çok teşekkür ediyorum.”

 

Haber / Seyit SÜREN


0282 726 91 91
0282 747 65 10