Çorlu kışa hazır

Havaların soğuduğu ve kar yağışlarının yavaş yavaş kendini göstermeye başladığı Trakya'da, kış mevsiminin gelmesiyle birlikte yaşanabilecek olumsuzlukları engellemek ve anında müdahale

Çorlu 14.12.2016 20:57:00 0
Çorlu kışa hazır

‘’KAR VE BUZLA MÜCADELEDE İLK MÜDAHALE – SOLÜSYON VE TUZ GÜZERGAH PLANI’’ HAZIRLANDI

 

Kış mevsimi süresince trafik güvenliğinin arttırılması, kazaların önlenmesi, vatandaşlarımızın huzur içinde seyahat edebilmeleri, trafik akışının kesintisiz bir şekilde sürdürülebilmesi, can ve mal güvenliklerinin korunması, yolda mahsur kalanların geçici barınma, iaşe ve ibate ihtiyaçlarının karşılanması ve kış mevsimi nedeniyle yaşanabilecek olumsuzlukları en az seviyeye indirebilmek amacıyla hareket eden Çorlu Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü tarafından ‘’Kar ve Buzla Mücadelede İlk Müdahale – Solüsyon ve Tuz Güzergah Planı’’ hazırlandı.

 

10 SOLÜSYON ARACI VE 13 TUZ ROBOTU HAZIR BULUNDURULUYOR

 

Kötü hava koşullarında yaşanabilecek olası buzlanma, yol kapanması ve kaza gibi olumsuz durumlara müdahale için tüm hazırlıklarını tamamlayan Çorlu Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü, Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün hava tahminlerini göz önünde bulundurarak, iki ayrı ekiple birlikte 10 solüsyon aracı ve 13 tuz robotu ile acil durumlarda müdahale etmek için hazır bulunduruyor.

 

KIŞ HAZIRLIKLARIMIZI TAMAMLADIK

 

Kış tedbir planları ile ilgili konuşan Fen İşleri Müdürlüğü'nden sorumlu Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Sarıkurt, “Kış mevsiminde yaşanabilecek olası yoğun kar yağışı sebebiyle vatandaşlarımızın mağdur olmaması için gerekli bütün çalışmalar Fen İşleri Müdürlüğümüz bünyesinde çalışan ekiplerimizce planlandı. Kar ve buzla mücadelede ilk müdahalede kullanılacak solüsyon ve tuzun yanı sıra araçlarımız ve personelimiz güzergâh planları dahilinde hazır bekletiliyor. Çorlu Belediyesi olarak kış hazırlıklarımızı tamamladık. İstek ve şikayetlerini belediyemize iletmek isteyen vatandaşlar 444 99 59 numaralı hattımızı arayabilirler. Sürücülerin mevzuat gereği zorunlu olan kar lastiklerini ve zincirlerini takmalarını önemle rica ediyoruz.” açıklamasında bulundu.

 

Çerkezköy Haber


0282 726 91 91
0282 747 65 10