Ülkü Ocakları uyuşturucuya savaş açtı

Çerkezköy Ülkü Ocakları Başkanlığı tarafından uyuşturucuyla mücadeleyle ilgili  açıklama yapıldı. Uyuşturucu bağımlığının önüne geçilmek amacıyla yapılacak olan çe?

Çerkezköy 16.12.2016 19:01:00 0
Ülkü Ocakları uyuşturucuya savaş açtı

ACİL VE KALICI ÇALIŞMALAR YAPILMAK ZORUNDADIR

 

Aktuğ, İlçede bulunan kamu kurum ve kuruluşlarının kampanyaya destek verdiğini dile getirerek, acil ve kalıcı çözümlerin bir an önce getirilmesini gerektiğini söyledi. Aktuğ, ‘’Yüce dinimiz İslam'da ve Türk kültüründe kesinlikle yeri olmayan bu tip zararlı alışkanlıkları kullanma yaşı ülke geneli ile birlikte ilçemizde de lise ve ortaokul seviyesine kadar düşmüştür. Gençliğimizi yok etmeye çalışan uyuşturucu illetinden kurtarmak, mutlu, huzurlu ve yarınlara umutla bakabileceğimiz bir nesil için bu yaraya ilçemizdeki kamu kurumları başta olmak üzere siyasi partiler, sivil toplum kuruluşları çalışma faaliyetleri içersinde bu konuyu ön sıralara taşıyarak acil ve kalıcı çalışmalar yapmak zorundadır.’’ diye konuştu.

 

BU İNSANLAR ESNAF DEĞİL, GENÇLİĞİ ZEHİRLEYEN TACİRLERDİR

 

İlçemizde dal sigara diye tabir edilen yasal olmayan adet sigara satışı aşırı derecede arttığını ve esnafın daha dikkatli olması gerektiğini kaydeden Aktuğ, ‘’Bakkal ve büfelerden yasa dışı şekilde satılan bu sigaralar ile gençler sigaraya başlamakta ve daha sonra uyuşturucu belasına bulaşmaktadır. 18 yaşından küçüklere sigara, çakmak gazı, bali gibi ürünleri satanları lütfen polise şikayet ediniz. Bu insanlar esnaf değil, gençliği zehirleyen tacirlerdir. Çerkezköy'ün esnafı ahidir. Bu gafletin içerisinde bulunmaz.’’ sözleriyle açıklamasına devam etti.

 

EĞİTİMCİLERE SESLENDİ

 

İdarecilerin okul içerisinde denetimlerini sıklaştırması gerektiğini ifade ederek, eğitimcilere seslenen Aktuğ, ‘’Kıymetli okul idarecileri ve değerli öğretmenler, sizlerin sorumluluğu bu konuda çok büyüktür. Lise önlerinde, arkalarında ve hatta tuvaletlerde sigara, çakmak gazı içilmektedir. Bu vesile ile sizlerden istediğimiz okul içi denetimleri daha sıkı yapmanız ve gerekli bilinçlendirme etkinliklerini arttırmanızdır.’’ şeklinde konuştu.

 

UYUŞTURUCUYA HAYIR KAMPANYASI

 

Uyuşturucu kullanımının engellenmesi için ''Uyuşturucuya hayır'' kampanyası başlattıklarını söyleyen Aktuğ, ‘’Uyuşturucu ile mücadele platformu'' aracılığı ile yapılacak saha ve sosyal medya çalışmaları sayesinde uyuşturucu tüketimin ve kullanımının kademeli olarak azaltılmasının planlandığını açıkladı.Bu alandaki çalışmalara ilk etapta seminer, konferanslar ve çeşitli etkinlikler düzenlenerek başlanacağını kaydeden Aktuğ, Ülkü Ocakları İlçe Başkanlığı'nın düzenleyeceği ''Sağlık Yürüyüşleri'' ve Ülkü Ocakları Genel Merkez Tiyatro Topluluğu'nun hazırlayacağı turne ile uyuşturucu kullanımının zararlarına dikkat çekeceklerini söyledi.

 

Çerkezköy Haber


0282 726 91 91
0282 747 65 10