Kan bağışı kampanyası üç gün sürecek

Türk Kızılayı Çorlu Şubesi tarafından Çerkezköy Belediyesi önünde kan bağışı kampanyası başlatıldı. Dün saat 10.00'da başlayan kampanya Pazar gününe kadar devam edecek.

Çerkezköy 16.12.2016 19:07:00 0
Kan bağışı kampanyası üç gün sürecek

PAZAR GÜNÜ SONA ERECEK

 

Türk Kızılayı Çorlu Şubesi tarafından Çerkezköy Belediyesi önünde kan bağışı kampanyası düzenlendi. Çorlu Kızılay Kan Merkezi Doktoru Atilla Saraçoğlu ve 3 hemşireden oluşan ekip dün saat 10.00’dan itibaren kampanya çalışmalarına başlarken, kampanya Pazar günü saat 19.00’da sona erecek. Çorlu Kızılay Kan Merkezi doktoru Atilla Saraçoğlu Çerkezköy halkının her zaman kan bağışında duyarlı olduğuna değinerek, kan ihtiyacı karşılandığı için daha çok kan bağışının daha çok fayda sağlayacağını, Çerkezköy’de gördükleri yoğun ilgiden memnun kaldıklarını dile getirdi.

 

HEDEF BİN ÜNİTE KAN

 

Vatandaşlardan aldıkları kanlarla bölgede bulunan devlet ve özel hastanelerin kan ihtiyacını karşıladıklarını söyleyen Saraçoğlu “ Her sağlıklı insanın yılda en az 2-3 kez kan vermesi gerekiyor. Kan vermek hem sağlık açısından hem de hayat kurtarılması açısından önemlidir. Gündüz vakti işini gücünü bırakarak kan bağışında bulunmak için kan alım aracımıza gelen tüm duyarlı vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum. Türk Kızılayı Çorlu Şubesi olarak hedefimiz üç günde Çerkezköy’de bin ünite kan toplamaktır.” dedi.  Kan bağışında bulunmak isteyen vatandaşların önce testten geçirildiğini, kan ve tansiyon ölçümlerinin yapıldığını belirten yetkililer, sağlık yönünde hiçbir sorunu olmayan vatandaşlardan kan alındığını ifade etti.

 

Haber / Faik Onur KAYA

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10