Öğrenciler Sahil Güvenlik hakkında bilgilendirildi

Çerkezköy Sanayi ve Ticaret Odası Anadolu Lisesi Mesleki Tanıtım Kulübü tarafından düzenlenen etkilikte öğrencilere Sahil Güvenlik Komutanlığı'nın görevleri anlatıldı.

Çerkezköy 16.12.2016 19:13:00 0
Öğrenciler Sahil Güvenlik hakkında bilgilendirildi

SAHİL GÜVENLİĞİN GÖREVLERİ VE ÖNEMİ ANLATILDI

 

Çerkezköy Sanayi ve Ticaret Odası Anadolu Lisesi Meslek Tanıtım Kulübü’nde görev alan öğretmenler Selma Vural,Esma Güneş, Özgür Esen Mutlu  ve Rukiye Ünlü tarafından düzenlenen Sahil Güvenliğinin önemi konulu meslek tanıtım programı okulun konferans salonunda 11. ve 12. sınıf öğrencilerine yönelik olarak iki ayrı programda gerçekleşti. Okul Müdürü Fahrettin Karaman ve okul öğretmenlerinin de hazır bulunduğu programda, Şarköy Sahil Güvenlik Komutanlığı’nda görev yapan Sahil Güvenlik Üsteğmen Koray Kemiksiz tarafından sahil güvenliğin görevlerini ve önemi anlatıldı.

 

SAHİL GÜVENLİK KOMUTANLIĞI'NIN GÖREVLERİNİ AÇIKLADI

 

Program sahil güvenliğin görev alanlarındaki çalışmalarını anlatan yaklaşık 15 dakikalık bir slayt gösterisi ile başladı. Slayt gösterisinin ardından konuşan Sahil Güvenlik Üsteğmen Koray Kemiksiz  “Sahil Güvenlik Komutanlığı’nın misyonu, deniz yetki alanlarında ulusal ve uluslararası hukuku etkin kılmak, can ve mal güvenliğini sağlamaktır.Sahil Güvenlik Komutanlığı hizmet yönünden İçişleri Bakanlığı’na bağlı silahlı bir kuvvet olarak, ülkemizin bütün sahillerinde, iç suları olan Marmara Denizi, İstanbul ve Çanakkale Boğazlarında, liman ve körfezlerinde, karasularında, münhasır ekonomik bölgesi ile ulusal ve uluslar arası hukuk kuralları uyarınca egemenlik ve denetimimiz altında bulunan tüm deniz alanlarında faaliyetlerini sürdürmektedir. Denizlerimizde genel kolluk kuvveti olarak görev ve yetkilere sahip olan Sahil Güvenlik Komutanlığı'na 2692 sayılı yasa ile tevdi edilen görevleri vardır.’’ dedi. Kemiksiz bu görevleri, ‘’Sahil ve karasularımızı korumak, güvenliğini sağlamak, denizlerimizde can ve mal emniyetini sağlamak, deniz ve kıyılarda görülecek başıboş mayın, patlayıcı madde ve şüpheli cisimler için gerekli tedbirleri alarak, ilgili makamlara iletmek,  deniz seyir yardımcılarının çalışma durumlarını izlemek, görülen aksaklıkları ilgili makamlara iletmek, karasularımıza giren mültecileri, yanlarında bulunabilecek silah ve mühimmattan arındırmak ve bunları ilgili makamlara teslim etmek, deniz yolu ile yapılan her türlü kaçakçılık eylemine engel olmak,  gemi ve deniz araçlarının telsiz, sağlık, pasaport, demirleme, bağlama, avlanma, dalgıçlık ve bayrak çekme ile ilgili kanunlarda belirtilen hükümlere aykırı eylemlerini önlemek, su ürünleri avcılığını denetlemek, deniz kirliliğini önlemek maksadıyla denetimler yapmak.”  diye açıkladı.

 

ÖĞRENCİLERİN SORULARINI YANITLADI

 

Üsteğmen Keskin konuşmasına Sahil Güvenlik Komutanlığı personelinin nasıl çalıştığı konularında detaylı bilgiler aktararak devam etti. Ardından öğrencilerin sorularını yanıtladı.Programın sonunda öğrenciler programı düzenleyen Melek Tanıtım Kulübü öğretmenlerine ve programın konuşmacısı Sahil Güvenlik Üsteğmen Koray Keskin’ eteşekkür ettiler ve  bu tür meslekler hakkında bilgilenmelerinin kendilerine yararlı olduğunu söylediler.

 

Haber / Seyit SÜREN


0282 726 91 91
0282 747 65 10