Anasayfa
Yazarlar
Foto Galeri
WEB TV
E-Gazete
Resmi İlanlar
Anket
Künye
Reklam
İletişim
Çerkezköy
23 Nisan 2017 Pazar
Tekirdağ
Çerkezköy
Çorlu
Ergene
Hayrabolu
Kapaklı
M.Ereğlisi
Malkara
Muratlı
Saray
Süleymanpaşa
Şarköy
Bölge
Spor
Kantincilere “Hijyen eğitimi” semineri
Kantincilere “Hijyen eğitimi” semineri
Kapaklı İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü tarafından yürütülen eğitim çalışmaları çerçevesinde, sertifikası olmayan kantincilere "Hijyen Eğitimi" semineri verildi.
  1. Facebook Paylaş

  2. Twitter Paylaş

  3. Google+ Paylaş

Haberin Yayın Tarihi: 20.12.2016 19:22
16 Punto 18 Punto 20 Punto 24 Punto

SEMİNER VERİLDİ

 

Kapaklı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Konferans Salonundaki seminerde Gıda Mühendisi Ferya Arslan Çolak, Veteriner Hekim Melike Coşkun Kömür  tarafından gıda işletmelerinin gıda mevzuatına uygun faaliyet göstermesi, güvenilir gıda tüketimi ve genel hijyen konularında sunum yapıldı. 2016 yılında ilçe genelinde İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü olarak okul kantinlerinde  birçok denetim yaptıklarını kaydeden Gıda Mühendisi Ferya Arslan Çolak “Bizim için en önemli denetimlerinden birisi de kantin denetimleridir. Çünkü siz çocuklara hitap ediyorsunuz, çocuklar da bizim geleceğimiz. Bu yüzden sizin yaptığınız iş çok önemlidir.  Sizlerden isteğimiz tarihi geçmiş, bozuk ambalajlı ürün satmamanızdır. Son dönemlerde okullarda özellikle hijyen yönetmeliği çıktı. Buna ciddi anlamda eğilme var. Günlük tüketilen ürünlerin irsaliyelerini ise dosyalara koyun.” diye konuştu.

 

“BUNU DOĞRULAMAKLA YÜKÜMLÜDÜR”

 

Kanundaki yönetmelik hakkında bilgiler veren Çolak “ Bu yönetmeliğin amacı, Milli Eğitim Bakanlığına bağlı eğitim ve öğretim kurumları bünyesinde faaliyet gösteren yemekhane, kantin, kafeterya, büfe, çay ocağı gibi gıda işletmelerinin özel hijyen şartlarına, gıda güvenirliğine ve resmi kontrolüne ilişkin kuralları belirlemektedir. Gıda, gıda ile temas eden madde ve malzeme ve yem ile ilgili faaliyet gösteren işletmeciler, kendi faaliyet alanının her aşamasında bu kanunda belirtilen şartları sağlamak ve bunu doğrulamakla yükümlüdür. Gıda hijyeni, tehlikenin kontrol altına alınması, insan tüketimine uygunluğunun sağlanması için gerekli her türlü önlem ve koşullar olarak tanımlanmıştır.” dedi. Seminerin ardından Kapaklı İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından kantincilere sertifika verildi.

 

Haber / Faik Onur KAYA

 

Etiketler:
Gönder Yazdır Yorum Yap Facebook Twitter FriendFeed Google
   YORUMLAR
   YORUM YAZ
Adınız :
E-mail :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik Kodu
:

   DİĞER HABERLER
BUGÜN DÜN BU HAFTA BU AY
  ANKET
Size göre Türkiye'nin başlıca sorunu nedir?
Terör
Anayasa
Başkanlık
İşsizlik
Ekonomi
  CERKEZKOY KONUSUYOR
  GÜNÜN GAZETE MANŞETLERİ
Akşam Gazetesi Cumhuriyet Gazetesi Dünya Gazetesi Fanatik Gazetesi Fotomac Gazetesi
Gunes Gazetesi Haberturk Gazetesi Hurriyet Gazetesi Milli Gazete Milliyet Gazetesi
Posta Gazetesi Radikal Gazetesi Sabah Gazetesi Sozcu Gazetesi Star Gazetesi
Takvim Gazetesi Türkiye Gazetesi Vatan Gazetesi Vakit Gazetesi Yeni Çağ Gazetesi
Çerkezköy
Çerkezköy Alp Ajans Haber, Gazetecilik, Basın Yayın, Matbaacılık Ltd. Şti.
G.O.P. Mahallesi, Barbaros Caddesi, Kamburoğlu Sokak No: 10 Çerkezköy - TEKİRDAĞ
Tel: 0 282 726 17 66 - 725 20 25 - 725 26 80 - 725 26 10 Fax: 0 282 725 26 44
E-mail: haber@cerkezkoyhaber.com.tr  -  kardes@cerkezkoyhaber.com.tr
Alp Medya