Kantincilere "Hijyen eğitimi" semineri

Kapaklı İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü tarafından yürütülen eğitim çalışmaları çerçevesinde, sertifikası olmayan kantincilere "Hijyen Eğitimi" sem

Kapaklı 20.12.2016 19:22:00 0
Kantincilere

SEMİNER VERİLDİ

 

Kapaklı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Konferans Salonundaki seminerde Gıda Mühendisi Ferya Arslan Çolak, Veteriner Hekim Melike Coşkun Kömür  tarafından gıda işletmelerinin gıda mevzuatına uygun faaliyet göstermesi, güvenilir gıda tüketimi ve genel hijyen konularında sunum yapıldı. 2016 yılında ilçe genelinde İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü olarak okul kantinlerinde  birçok denetim yaptıklarını kaydeden Gıda Mühendisi Ferya Arslan Çolak “Bizim için en önemli denetimlerinden birisi de kantin denetimleridir. Çünkü siz çocuklara hitap ediyorsunuz, çocuklar da bizim geleceğimiz. Bu yüzden sizin yaptığınız iş çok önemlidir.  Sizlerden isteğimiz tarihi geçmiş, bozuk ambalajlı ürün satmamanızdır. Son dönemlerde okullarda özellikle hijyen yönetmeliği çıktı. Buna ciddi anlamda eğilme var. Günlük tüketilen ürünlerin irsaliyelerini ise dosyalara koyun.” diye konuştu.

 

“BUNU DOĞRULAMAKLA YÜKÜMLÜDÜR”

 

Kanundaki yönetmelik hakkında bilgiler veren Çolak “ Bu yönetmeliğin amacı, Milli Eğitim Bakanlığına bağlı eğitim ve öğretim kurumları bünyesinde faaliyet gösteren yemekhane, kantin, kafeterya, büfe, çay ocağı gibi gıda işletmelerinin özel hijyen şartlarına, gıda güvenirliğine ve resmi kontrolüne ilişkin kuralları belirlemektedir. Gıda, gıda ile temas eden madde ve malzeme ve yem ile ilgili faaliyet gösteren işletmeciler, kendi faaliyet alanının her aşamasında bu kanunda belirtilen şartları sağlamak ve bunu doğrulamakla yükümlüdür. Gıda hijyeni, tehlikenin kontrol altına alınması, insan tüketimine uygunluğunun sağlanması için gerekli her türlü önlem ve koşullar olarak tanımlanmıştır.” dedi. Seminerin ardından Kapaklı İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından kantincilere sertifika verildi.

 

Haber / Faik Onur KAYA

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10