Sizin reçeteniz hastalığı tedavi etmiyor

Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay'ın ardından Teknik Hizmetler Müdürlüğü'nde görevli işçilerle bir araya gelen DİSK Genel Başkanı Kani Beko, Türkiye'nin 7 Haziran 2015 seçi

Çerkezköy 20.12.2016 19:24:00 0
Sizin reçeteniz hastalığı tedavi etmiyor

İŞÇİLERLE BİR ARAYA GELDİ

 

Türkiye Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu Genel Başkanı Kani Beko, Çerkezköy Belediyesi Teknik Hizmetlerde çalışan DİSK’e bağlı işçilerle bir araya geldi. DİSK Genel Başkanı Beko, burada yaptığı açıklamalarda, “Geçen hafta İstanbul’da gerçekleşen saldırının yaralarını saramadan Kayseri’den bombalı saldırı haberi geldi. Çarşı iznine çıkan silahsız, savunmasız 14 askeri kaybettik ve onlarca da yaralı var. Yaşamını yitirenlere rahmet, yaralılara acil şifalar diliyoruz. Başta kaybettiklerimizin yakınları olmak üzere hepimizin başı sağolsun.” ifadelerini kullandı.

 

HER İNSANIN ACISINI BEDENİMİZDE HİSSEDİYORUZ

 

Rusya’nın Ankara Büyükelçisi Amdrey Karlov’a yönelik gerçekleşen saldırıyı da lanetlediklerini sözlerine ekleyen Kani Beko, “Almanya’nın başkenti Berlin’de de 12 kişinin öldüğü yeni yıl alışverişi yapan insanlara yönelik saldırıyı kınıyorum. Biz 1 Mayıs 1977’de, 10 Ekim 2015’te Ankara’da bombaların, silahların, ölümlerin emekçiler ve halkımız için yarattığı korkunç sonuçları yaşamış bir örgüt olarak, bitmek bilmeyen bu insanlık dışı şiddet eylemlerini lanetliyoruz. Katliamların acısını çok yakından biliyoruz çünkü bizler bu saldırıların ardından dostlarımızı, arkadaşlarımızı, çocuklarımızı toprağa verdik. Patlayan her bomba bizi biraz daha öldürüyor. Ölen her insanımızla hep beraber ölüyoruz. Kolu kanadı kırılan her insanın acısını bedenimizde hissediyoruz.” dedi.

 

YAZIK BU GÜZELİM TOPRAKLARA

 

Beko konuşmasının devamında ise, “Her gün terörü lanetliyoruz, her gün katliamları lanetliyoruz, her gün savaşı lanetliyoruz. Ama bu ülkede insanlar maalesef her gün ölmeye devam ediyor. Artık yeter! Bu ülke toprakları kana ve gözyaşına doydu diyoruz ancak ne kan duruyor ne gözyaşı. Yazık bu ülkeye, yazık bu insanlara, yazık bu güzelim topraklara. Ancak yazık diyerek geçemeyiz. Bu ülkenin yurttaşları olarak terörün, şiddetin, savaşın, intikamın esir aldığı bir ülkede yaşamaya alışmamalıyız. Türkiye’nin daha fazla acı çekmemesi için intikam sloganlarına, teröre, baskı ve şiddete değil, demokrasiye, barışa ve kardeşliğe, şiddetin acilen ortadan kaldırılması için toplumun geniş kesimlerinin bir araya gelmesine ihtiyacımız olduğunun görülmesini istiyoruz.” diye konuştu.

 

TÜRKİYE ŞİDDET SARMALINA GİRDİ

 

Katilleri lanetlemeliyiz diyen DİSK Genel Başkanı Kani Beko şöyle devam etti; “Öte yandan katliamları ve katilleri lanetlerken yıllardır bu ülkeyi tek başına yönetenlere de sorumluluklarını hatırlatmalıyız. Türkiye 7 Haziran 2015 seçimlerinden itibaren şiddet sarmalına girdi. Şiddetin, ölümlerin durması için çare tek parti iktidarı denildi. Tek parti iktidarı kurulmazsa ‘kaos’ geleceği söylendi. 1 Kasım’da tek parti hükümeti kuruldu. Peki akan kan durdu mu, katliamlar bitti mi, terör son buldu mu? Hayır. Aksine tırmandı. Demek ki sizin reçeteniz hastalığı tedavi etmiyor. Şimdi de ‘başkanlık gelirse kan duracak’ deniyor. Aynı reçetede ısrar ederek sorunun çözülmediğini görmek zorundayız.”

 

YILMADAN OMUZ OMUZA VERMELİYİZ

 

‘’Teröre karşı çözüm olağanüstü hal’’ diyenlere sormak zorundayız diyerek konuşmasını sürdüren Beko, “Olağanüstü hal ile terör bitti mi, arttı mı? Gazeteciler hapiste, milletvekilleri hapiste, belediye başkanları hapiste, akademisyenler işsiz, öğretmenler işsiz ama büyük kentlerin göbeğinde yüzlerce kilo bomba yüklü araçlar patlamaya devam ediyor. Demek ki burada teşhisiniz de reçeteniz de yanlış. Bugün bu soruları sormak bir yurttaşlık görevi olduğu kadar, ölen insanlarımıza karşı bir insanlık görevidir. İçeride ve dışarıda savaşı çatışmayı tercih eden politikaları, bu ülkenin kurucu ilkelerinden olan ‘yurtta barış, dünyada barış’ ilkesinin neden terk edildiğini sorgulamak zorundayız. Korkmadan sormalı, korkmadan konuşmalıyız. Terörden de baskıdan da OHAL’den de korkmayalım! Laik, demokratik, sosyal bir hukuk devletinde insanca yaşamak, kardeşçe yaşamak, barış içinde yaşamak istiyorsak korkmadan, yılmadan omuz omuza vermeliyiz.” açıklamasında bulundu.

 

GÖRMEYEN GÖZLER GÖRSÜN

 

Kani Beko, ‘’İnsanlar öldürülmesin, insanlık ölmesin’’ diyenler olarak bu karanlığa teslim olmamalıyız diyerek, “Bedeli ne olursa olsun yurtta barış ve dünyada barış ilkesini savunmalıyız. Başta ülkeyi yönetenler olarak hepimiz bölünmeyi, ayrışmayı, nefreti derinleştirecek açıklama ve tutumlardan kaçınmak zorundayız. Eğer bu terör eylemleriyle amaçlanan toplumsal barışı ve kardeşliği zedelemekse bizlere düşen barışa ve kardeşliğe sahip çıkmaktır. Bu güzelim topraklarda inadına birlikte yaşamak, birlikte yaşatmak için mücadelemizi sürdürmeliyiz. Göz renklerimiz ayrı olsa da gözyaşlarımızın aynı olduğunu unutmamalıyız. Görmeyen gözler görsün, duymayan kulaklar duysun. Terörle, şiddetle, çatışmayla, savaşla bu ülkenin hiçbir sorunu çözülemez. Canımızı yakan terör saldırılarını bir kez daha lanetliyor, kana ve gözyaşına doyan bu topraklarda acıların artık son bulmasını diliyoruz.” dedi.

 

SIKINTILARINI DİNLEDİ

 

DİSK Genel Başkanı Kani Beko, yaptığı açıklamaların ardından DİSK’e üye işçilerle sohbet ederek sorun ve sıkıntılarını dinledi.

 

Haber / Emrah ÇOĞALAN


0282 726 91 91
0282 747 65 10