Özde birlikteliğe ihtiyaç var

DİSK Genel Başkanı Kani Beko dün saat 11.00'da sendika temsilcileri ile beraber Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay'ı ziyaret etti.

Çerkezköy 20.12.2016 19:27:00 0
Özde birlikteliğe ihtiyaç var

ÇOK ÜZÜLÜYORUZ

 

Prof. Dr. Türkan Saylan Kültür Merkezi’nde yapılan görüşmeye Çerkezköy Belediye Meclis Üyeleri Uğur Erem, Rağbet Erol ve Enver Bayram da katıldı. Ziyarette ülke gündemine dair açıklamalarda bulunan Kani Beko ülkemizde yaşanan son gelişmelerin insanın canını sıktığını belirterek, ‘’Beşiktaş’ta ve Kayseri’de bombalı saldırılar meydana geldi. Onlarca polis ve vatandaşımız şehit oldu. Hayatlarını kaybedenler bizim çocuklarımız. Çok üzülüyoruz. Bu hain saldırıları lanetliyoruz. Bugün Çerkezköy’e gelip basın açıklaması yapacaktık. Akşam otele gittim ve televizyonu açtım. Rus Büyükelçisi’nin katledildiğini gördüm. Durum çok kötü. Haince bir saldırı yapıldı. Benzer bir olay da Almanya’da Berlin’de oldu. Berlin’de pazara TIR saldırısı gerçekleşti. Böyle bir ülkede yaşıyoruz. Barışı konuşamıyoruz. DİSK olarak bizler, Türkiye'nin bağımsız, sosyal hukuk devleti olmasını isteyen bir konfederasyonuz. Bir kez olsun ‘Yurtta Sulh Cihanda Sulh’ ilkesine bağlı kalarak siyaset yapılsa bu ülke düzlüğe çıkar. Türkiye'nin barışa ve kardeşliğe ihtiyacı var. Dilerim bu katliamlar son bulur.’’ dedi.

 

TERÖR OLAYLARINDAN FIRSAT BULUP KONUŞAMIYORUZ

 

Kani Beko, Türkiye’nin her zamankinden daha fazla birlik beraberliğe ihtiyacı olduğuna dikkat çekerek, ‘’Sözde değil, özde birlikteliğe ihtiyaç var. Yaşanan bu olaylar yüzünden asıl konuşmamız gerekenleri konuşamıyoruz. Memur, işçi ve emekli gruplarının, bu ülkede yaklaşık 500 milyar TL ihtiyaç kredisi borcu var. Bu borçluların yüzde 25’i de icralık durumdadır. Fakat biz kafamızı kaldırıp bunları konuşamıyoruz. Emekli maaşları, asgari ücret, taşeron işçilerin kadrolaşması gibi konularda bildiriler hazırladık. Ama terör olaylarından fırsat bulup konuşamıyoruz.’’ dedi.

 

BİREYSEL EMEKİLİLİK

 

Beko, açıklamalarına bireysel emeklilik konusu ile devam ederek, bireysel emeklilik konusunun ülkemiz için tarihi bir hata olacağını söyledi. Beko, ‘’Bu fon tarihte ilk defa Şili tarafından kullanılmaya başlandı. Geçtiğimiz gün haberlerde izlerken gördüm. Şili’de emekliler sokaklara döküldüler. Ellerinde ‘Açız’ yazılı pankartlarla protestolar yaptılar. Önümüzdeki günlerde sosyal güvenlik kurumu özelleştirilecek. İşçiler maaşlarını bireysel emeklilik fonundan alacak. İstanbul’da Kanal İstanbul projesi var. 19 müteahhit tarafından hazırlanmış bir projedir. Bireysel Emeklilik Fonu’nda toplanan paralar bu projede kullanılacak.’’ dedi.

 

İŞSİZLİK FONU’NDA 105 MİLYAR TL PARA TOPLANMIŞ OLMASI GEREKİYORDU

 

Kani Beko, DİSK Genel Başkanı olarak işsizlik fonuna en büyük desteği verenlerden biri olduğunu ve işsizlik fonunun çok önemli olduğunu çünkü işçilerin ne zaman işsiz kalacağının belli olmadığını belirterek, ‘’Bu fonda toplanan paralarla onlara destek olunuyor. Geçtiğimiz günlerde bir toplantıya katıldım. Önüme İŞKUR faaliyet raporu geldi. İşsizlik Fonu’nda şu ana kadar 105 milyar TL para toplanmış olması gerekiyordu. Fakat raporu incelediğimde işsizlik fonundan patronlara 25 milyar TL aktarıldığını gördüm. Karayolları ve GAP’a da 25 milyar TL aktarılmış. İşsiz kalan işçilere ise sadece 10 milyar TL aktarılmış.’’ dedi.

 

TÜRKİYE’DE KAOS ORTAMI YARATILMAYA ÇALIŞILIYOR

 

Belediye Başkanı Vahap Akay, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek son zamanlarda çok ciddi sıkıntılarla karşı karşıya kalındığını söyledi. Akay, ‘’Türkiye’de kaos ortamı yaratılmaya çalışılıyor. Bize düşen görev el ele vererek millet olarak aynı noktada buluşmaktır. Ayrıştırma gayreti içinde olanlara fırsat vermemeliyiz. Elbette herkesin bir fikri vardır, fakat bu kritik süreci ancak birlik beraberlik içinde atlatabiliriz. Tek bir şeye ihtiyaç var. O da insanların birbirine sarılmasıdır. Bu topraklar üzerinde çok ciddi planlar var. Bunları omuz omuza vererek püskürtebiliriz. Yakın tarihte ülkemizde gözü olan güçlere gereken cevabı verdik. Fakat buradan çıkarmamız gereken dersi çıkaramadık.’’ şeklinde konuştu.

 

GÜÇLENMEMİZ GEREKİYOR

 

Akay sözlerini ‘’Çok ciddi potansiyeli olan bir ülkede yaşıyoruz. Güçlenmemiz gerekiyor. İnşallah artık bu söylediklerimiz temenni de kalmaz. İcraata geçmeliyiz. Çok güzel konuşuyoruz ama sonuç çıkaramıyoruz. Terörle toplu mücadele etmek lazım. Tüm kurumların teröre ve terörün arkasındakilere tepkisini net bir şekilde ortaya koyması lazım. Şapkayı önümüze alıp teröre gereken tavrı kararlılıkla göstermemiz lazım.” diyerek tamamladı. Sohbet havasında geçen ziyarette Kani Beko, DİSK tarafından hazırlanan ve içinde kendi beyanatlarının yer aldığı “Sözümüz” adlı kitabı Belediye Başkanı Vahap Akay’a hediye etti.

 

Haber / Pınar SANCAR


0282 726 91 91
0282 747 65 10