Türkiye tarımsız, tarım, kooperatifsiz olamaz

 S.S. 972 Sayılı Çerkezköy Yağlı Tohumlar Tarım Satış Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Nafis Ünal  21 Aralık Dünya Kooperatifçilik Günü ile ilgili yaptığı açıklamada, Türk Ã

Çerkezköy 21.12.2016 20:09:00 0
Türkiye tarımsız, tarım, kooperatifsiz olamaz

TÜRKİYE’DE TARIMSAL KOOPERATİFÇİLİĞİN YERİ BÜYÜK

 

Başkan Nafis Ünal, “Türkiye’de tarımsal alanda kooperatifçiliğin önemi çok büyüktür. Kooperatiflerin aynı zamanda dayanışmayı, ekonomik ve sosyal refahı artırmadaki rolleri büyüktür. Kooperatifçilik işbirliği alanlarında üyelerine ya da ortaklarının iyi ve kaliteli üretim yapmalarını sağlamak için de ön ayak olmakta ve ekonomik anlamda da  iyi gelir elde etmelerini sağlamaktadır. Son yıllarda ülkemizde kooperatifçiliğe önem verildiğini görüyoruz. Ancak yeterli midir değildir. Çiftçiler olarak modern tarım teknik ve teknolojilerini kullanılmasını destekleyen, nitelikli tohum, gübre, ilaç gibi girdilerle Türk tarımının verimliliğini artırmaya yönünde çalışmalar yapıldı. Ancak modern dünyadaki benzerleri gibi sanayici olarak da ekonomik sistemde yerini yeterince almadı. Şunu da ifade etmekte fayda görüyorum. Son yıllarda geçmiş yıllara baktığımızda Türk kooperatifçiliği günümüzde iyi noktalara gelmiştir.’’ diye konuştu.

 

İNSANLIĞI DOYURMANIN ANAHTARI KOOPERATİFLERDİR

 

Ünal, Türkiye’de kooperatifçilik gününün 2012 yılından bu yana kutlandığını belirterek, “Aslında Kooperatifçilik günü 1930 yıllarında Mithat Paşa tarafından kurulmuş ve dünyada ilk kez Türkiye’de o yıl kooperatifçilik günü kabul edilmiş. Daha sonraki yıllarda kutlanmamış ve 2012 yılı itibaren de geleneksel hale getirilerek kutlanmaya başlanılmıştır. O yıldan beri tüm dünyada kutlanmaya devam etmiştir. Kooperatiflerimiz bu kutlamalarda yine aktif rol oynamıştır. 21 Aralık gününün 2012 kooperatifçilik yılında kutlanması da etkinliklere ayrıca bir güzellik katmıştır. Kooperatif üyelerimize şunu söylemek istiyorum. Çiftçilerimiz gerek ülkemizin gerekse dünyanın olmazsa olmazlarının başında gelmektedir. İnsanlığı doyurmanın anahtarı kooperatiflerdir. Şu da unutulmamalıdır ki, Türkiye tarımsız, tarım, kooperatifsiz olamaz. Tüm dünya kooperatiflerinin ve çiftçilerimizin 21 Aralık Dünya Kooperatifçilik Günü’nü şahsım ve kooperatif yönetim kurulumuz adına en iyi dileklerimle kutlarım. Allah nice sağlıklı, mutlu, bereketli bol kazançlı 21 Aralıklara erişmeyi nasip etsin.’’ dedi.

 

Haber / Seyit SÜREN


0282 726 91 91
0282 747 65 10