Ordu'dan Akay'a destek

Çerkezköy'ün tanınan simalarından Mustafa Ordu düzenlediği basın toplantısı ile Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay'a destek verdi. Ordu, Şehit Ömer Halisdemir heykeli hakkında açÄ?

Çerkezköy 21.12.2016 20:15:00 0
Ordu

KARARLAR OY BİRLİĞİYLE ALINDI

 

Geçtiğimiz hafta Şehit Ömer Halisdemir parkına yaptırılan Ömer Halisdemir heykelini eleştiren Ak Parti İlçe Başkanı Abdullah Öğe’ye cevap veren Mustafa Ordu, “Son günlerde yine Çerkezköy’de sorumlular hizmet yapmak yerine laf dalaşına girdiler. Daha önce açıklamamızı yaptık ve 24 Ağustosta yaptığımız çağrıda Bağlık mahallesinin sokaklarıyla beraber şehitlerin ismi verilsin dedik. Bu açıklamamdan sonra Eylül ayı meclis toplantısında CHP ve AKP’li meclis üyeleri şehitler parkı ve şehit heykelini dikmek için karar aldılar. Belediye de bu alınan kararlar doğrultusunda hizmetlerini gecikmeli de olsa yerine getiriyor.” diye konuştu.

 

BELEDİYE YETKİLİLERİNE TEŞEKKÜR ETTİ

 

AK Parti İlçe Başkanı Öğe’nin Şehit Ömer Halisdemir heykelinin yakışmadığına dair açıklamalarda bulunduğunu sözlerine ekleyen Ordu, “Belediyenin yapmış olduğu bu heykel yakışmıyorsa neden açıklama yaptığım zaman Bağlık mahallesi Ömer Halisdemir mahallesi olarak ve sokakları da diğer şehitlerimizin ismi verilerek değiştirilmedi. Türkiye’de böyle bir örnek yok. Grup kararı alıp da neden bunun teklifinde bulunmadın. Bugün yapılan hizmetleri tenkit etmeye hakkın yok ve akıl hocanın kim olduğunu da bilmiyorum ama çok yanlış. Meclis toplantısında alınan kararların çoğu oy birliğiyle alınmış kararlardır. Abdullah Öğe’nin sancısı nedir bilmiyorum. Ayrıca Şehit Ömer Halisdemir heykelinden dolayı da Belediye yetkililerine teşekkür ediyorum.” dedi.

 

VÜCUT TEK DEĞİLDİR AK PARTİ AYRILMIŞTIR

 

Mustafa Ordu konuşmasının devamında ise Ak Parti İlçe Başkanı Abdullah Öğe’nin bir yarası olduğunu ifade ederek, “Ak Partiye oy verenlerden özür diliyorum kirli su ile çamaşır yıkanmaz. Bu ilçe başkanı yaptığı bu açıklamalarla beraber size hizmet getiremeyecek ve sizleri temsil edemeyecek kanaatindeyim. Bu arkadaşın önce kendi yarasını temizlemesi lazım. Bu arkadaş ilk olarak otopark konusunda meclis üyelerinin almış olduğu karara ve şimdi de park ile heykel konusunda alınan kararları hiçe sayarak tepki gösteriyor. Boş konuştuğu ortadadır. İki yıl olmuş ilçe başkanı olalı ve iktidar partisi olarak en azından yerel yönetimlerden daha fazla hizmet taşıması lazım. Bir tane projesi dahi yok. Vücut tek değildir, Ak Parti ayrılmıştır.” diye konuştu.

 

AÇ TAVUK KENDİNİ DARI AMBARINDA GÖRÜR

 

Ordu konuşmasına şu şekilde devam etti; “Abdullah Öğe, belediyeyi biz alacağız demiş. Aç tavuk kendini darı ambarında görür. Millet kimi takdir ederse belediye başkanı o olur. Zamanında yaptığım açıklamada siz bu yönetimle belediyeyi alamazsınız demiştim ve yine söylüyorum ilçe başkanıyla Ak Parti burada yerel yönetimi kesinlikle göremez. Ak Parti’de saygı duyduğum dostlarım arkadaşlarım var. Üzülerek söylüyorum 2013 yılında tutuklu olan ÇESİAD sekreteri Engin Parlak’la beraber Kuzey Irak’ta ne işiniz vardı. Bu haber kendi gazetesinde de çıkmıştır. O günkü şartlarla beraber Engin Parlak’ın sokak sokak gezerek benim aleyhime konuşmasının sebebi neydi ve benim hakkımda dedikodu yapmanızın sebebi neydi? ÇESİAD’a karşı geldiğimizi şimdi ne kadar haklı olduğumuzu bir kez daha gözler önüne sermiş olduk.”

 

ÖĞE’YE SORULAR SORDU

 

Demokrasi nöbetleri tutulurken de açıklamalar yaptığını sözlerine ekleyen Mustafa Ordu, “Pirince benzer beyaz taşlar var dikkat edilsin demiştim. Eski ÇESİAD üyesi olan Ak Parti ilçe başkanına sorum şudur, ‘27 gün bu meydan da çaldığın kahkaha attığın arkadaşların güya demokrasi nöbeti bekliyorlardı, kaç kişinin FETÖ’ye yardım yataklıktan tutuklandı, kaç kişi hakkında mallarına tedbir konuldu, kaç kişinin yurt dışına çıkma yasağı konuldu’ Bunların cevabını istiyorum. Bizim gayemiz Çerkezköy’e hizmet gelmesidir. Milletin kafasını karıştırmaya kimsenin hakkı yoktur.” dedi. Mustafa Ordu ayrıca, Kuzey Irak’a giden Abdullah Öğe ve ÇESİAD üyelerinin yer aldığı haberi basın mensuplarına telefonundan göstererek poz verdi. 

 

Haber / Emrah ÇOĞALAN


0282 726 91 91
0282 747 65 10