Servisçiler 2017'de kontak kapatacak

Trakya Servisçiler Derneği Başkanı Aşkın Gündoğdu, zamlanan benzin fiyatları ve servis tarifesi ücretlerinin düşük olmasını gerekçe göstererek, 2 Ocak 2017'de kontak kapatacaklarını açıkladÄ?

Çerkezköy 23.12.2016 19:15:00 0
Servisçiler 2017

2 OCAK’TA KONTAK KAPATACAĞIZ

 

Trakya Servisçiler Derneği Başkanı Aşkın Gündoğdu, dernek binasında yaptığı basın açıklamasında,‘’Derneğe kayıtlı 52 üyemiz ve servisçi esnafımızla birlikte; tarife fiyatlarının düşük olması ve benzine gelen zamlar dolayısıyla 2 Ocak Pazartesi günü kontak kapatacağız. Bu tarihten itibaren servise çıkmayacağımızı firma ve şirketlere bir hafta önceden basın yoluyla belirtmek isterim. Bunu bir eylem olarak algılamasın kimse, kontak kapatmamızın sebebi; esnafımızın içinde bulunduğu kötü durumu göstermek istememizdir. Birçok kuruma başvurmamıza rağmen bir yanıt alamadık.’’ şeklinde konuştu.

 

FİYATLAR YÜKSELMEDEN SERVİSE ÇIKMAYACAĞIZ

 

Dernek Başkanı Gündoğdu, UKOME ile yürütülen ortak çalışmalar neticesinde tarife birim fiyatı teklifini ilettikleri UKOME'den henüz bir yanıt alamamışken; tarife fiyatlarının masrafları dahi karşılamakta yetersiz kaldığını söyledi. Gündoğdu, Yönetim Kurulu olarak kontak kapatma kararı aldıklarını söyleyerek, ‘’Biz bu şartlarda çalışamayız. Fiyatlar yükselmeden servise çıkmayacağız.’’ diye konuştu.

 

YILLIK GİDERİMİZ 48 BİN 219 TL'Yİ BULUYOR

 

Gündoğdu, 45 kişilik bir servis aracının ortalama olarak yıllık giderlerinin 48 bin TL'yi geçtiğini açıklayarak gider kalemlerini sıraladı. Gündoğdu, ‘’45 kişilik servis aracının yıllık 9 bin TL sigorta gideri, 500 TL koltuk sigortası, 3 bin 600 TL yıllık bantrol gideri, muayene ücreti 300 TL, yıllık izin yol belgesi 180 TL, yıllık bakım masrafı 700 TL, Çerkezköy Şoförler ve Otomobilciler Odası yıllık gideri 240 TL, araç şoförünün sigortası ve maaşı 2 bin TL, yıllık muhasebe bedeli 2 bin TL.’’ dedi. Gündoğdu açıklamasına, ‘’Bütün bunları hesapladığımızda yıllık giderimiz 48 bin 219 TL'yi buluyor ki buna yakıt dahil değil. Yakıt masrafı bile dahil değilken bu fiyatlarla nasıl olurda para kazanabiliriz. Bu mümkün görülmüyor. Servisçi esnafı tamamen mağdur olmuş durumda.’’ diyerek devam etti.

 

GÖREVİMİ SEVE SEVE BIRAKABİLİRİM

 

Başkan Gündoğdu, Trakya Servisçiler Derneği’nin Pazar günü seçimli olarak gerçekleşecek 1. Olağan kongresiyle ilgili de konuşarak, ‘’Şu an için tek liste mevcut, başka bir aday çıkmadığı takdirde başkan olarak göreve devam edeceğim. Aday çıkması halinde ise görevi seve seve o kardeşimize de bırakabilirim.’’ dedi.    

 

Haber / Sibel BAL


0282 726 91 91
0282 747 65 10