Buz: Bugüne kadar devlet ihalesiyle iş yapmadım

Erbuz İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Erol Buz dün basın toplantısı düzenleyerek kendisini eleştiren Kapaklı İlçe Milli Eğitim Müdürü Tahsin Nalbant'a cevap verdi.

Kapaklı 27.12.2016 21:26:00 0
Buz: Bugüne kadar devlet ihalesiyle iş yapmadım

“KENDİSİNİ BAŞBAKANIN AKRABASI OLARAK TANITMIŞ”

 

Açıklamasında Kapaklı Milli Eğitim Müdürü Tahsin Nalbant’ın kendisini kamuoyuna “ Başbakanın akrabası “ olarak tanıttığını kaydeden Erol Buz, ”Beş defa Hacca gittiğini, ilahiyat mezunu olduğunu, hoca olduğunu ilan ederek tertemiz olduğunu anlatmak için ‘yetki gasp etmek’ suretiyle basın toplantısı düzenledi. Yetki gasp etmek suretiyle diyorum çünkü; Devlet memurlarının ilgili makamlarından izin almadan basın toplantısı düzenleme yetkisi yoktur. Tahsin Nalbant basın toplantısında şahsımla ilgili olarak, memurluk sıfatı ile bağdaşmayacak, devlet memurunun güven ve itibarını zedeleyecek söylem ve ithamlarda bulunmuştur.” diye konuştu.

 

“İHALEYİ HAK EDEN ALIR”

 

Buz, ‘’Kapaklı Milli Eğitim Müdürü Tahsin Nalbant’ın toplantıda şahsımla ilgili söylediklerini ciddiye alıp kendisini muhatap kabul edecek değilim. Ancak çıkarcı zübüklerden çok çeken bir ülkenin ferdi olarak, 22 yıldır Kapaklı'da ikamet eden, ticaretle uğraşan, halk ile her zaman yüz yüze ilişki içerisinde olan, sayısız okullara, kamu kurumlarına ve sosyal alanlarda bölgeye yardımları olan ve aynı zamanda bölgemizde hizmet sunan bir sivil toplum kuruluşunun başkanı olarak kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi için bu açıklamayı gerekli gördüm. Bu güne kadar devlet ihalesiyle iş yapmadım. Ticari faaliyetlerimde hiçbir zaman böyle bir girişimim de olmadı. Tahsin Nalbant’ın oğluna yaptığı düğün için aynı kişilere sayısız mesaj atmak suretiyle insanları davet ısrarıyla bunalttığı gibi, benim iş yerime de üç - dört defa gelmiş ve her defasında aynı konuyu işleyerek burs talep etmiş ve hesap numarasını vermiştir. Basın toplantısındaki ifadelerinden anlaşılacağı üzere makamını ‘İhale ticareti’ yapmak suretiyle şahsi menfaat sağlamak için kullanmaya gayret etmiştir. Dervişin fikri neyse zikri de odur. ' İhale verseydim böyle olur muydu?' söylemi Nalbant’ın Kapaklı'da  ihale ticareti yaptığını itiraf eder nitelik taşımaktadır. Çünkü devlet ihalesi, makamı ne olursa olsun kişi tarafından verilmez. Devlet ihalesini komisyon marifetiyle eşit şartlarda yapılan uygulama sonucunda hak eden alır.” dedi.

 

“DİKKATLERDEN KAÇMAMAKTADIR”

 

Kapaklı İlçe Milli Eğitim Müdürü Tahsin Nalbant’ın ihale ticareti yapmak suretiyle kimlerden ne şekilde çıkar sağladığının araştırılması gerektiği iddiasında bulunan Buz “ Devlet memurunun asli görevi millete hizmet üretmek olmalıdır. Asli görevini bir kenara bırakıp şahsi menfaat peşinde koşan ve bu durumu belgeleriyle gazetelerde yayınlanan Nalbant’ın yaptığı usulsüzlüklerin hesabını vermesi gerekirken bunu yapmak yerine, yanına aldığı konjonktüre uygun propaganda makinesinin ardına sığınıp kendilerini aklamaya çalışması dikkatlerden kaçmamaktadır.  İki yıldır eğitim camiasında Kapaklı' da her türlü usulsüzlükler yaşanırken bu usulsüzlükleri yapanlar konjonktüre uygun propaganda makinesinin ardına sığınıp her seferinde zeytinyağı gibi suyun üzerine çıkıyor, millete karşı sorumluluk makamında olanlar propaganda aracı oluveriyor, kimse kimseden hesap sormuyor ve hepsi bir birini koruyup kolluyor. Üstelik bu olayları kendi propagandalarına alet ediyor. Biz de bu zübüklere ülkemizin geleceğini, eğitimi, evlatlarımızı teslim ediyoruz.a” diye konuştu. 

 

Haber / Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10