Kim bu kansızlar

Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Kavak Dere'de ıslah çalışmalarını gerçekleştiren yüklenici firma temsilcilerinin "OSB'den kaçak hatlarla dereye atık su akıyor" uyarısı

Çerkezköy 29.12.2016 21:50:00 0
Kim bu kansızlar

MENFEZ VE GROBETON İMALATINA BAŞLANACAK

 

Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Başkan Yardımcısı Kemal Gümüş ile birlikte, Yıldırım Beyazıt Mahallesi’nde bulunan Kavak Dere’nin ıslah çalışmaları hakkında yüklenici firma SMP İnşaat - Selcuk Dağdevir iş ortaklığı sorumlusu Selcuk Dağdevir'den bilgi aldı; çalışmaları yerinde inceledi.  Yüklenici firma sorumlusu, yaklaşık 3 kilometre uzunluğundaki hattın bin 400 metrelik kısmında kazı çalışmaların tamamlandığını, önümüzdeki günlerde de menfez ve grobeton imalatına başlayacaklarını söyledi.

 

3 MART 2017’YE KADAR TAMAMLANMASI HEDEFLENİYOR

 

Olumsuz hava koşulları nedeniyle kazı çalışmalarına ara verdiklerini kaydeden yüklenici firma sorumlusu, ‘’3 Mart 2017 tarihine kadar çalışmaları tamamlamayı hedefliyoruz. Bunun için gerekirse ekip sayımızı da artıracağız. Çalışmalarımız sırasında bazı durumlar dikkatimizi çekti. Kazılar sırasında Organize Sanayi Bölgesi’nden Kavak Dere’ye çekilmiş kaçak hatlar tespit ettik. Bu hatların yağmur suyu hattı olduğunu söylediler fakat dereye simsiyah su akıyor. Biz bu suyun fabrikaların atık suyu olabileceğini düşünüyoruz.’’ açıklamasında bulundu.

 

ISLAH ÇALIŞMALARINA HALKIN SAĞLIĞI İÇİN BAŞLADIK

 

Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Kavak Dere’de ıslah çalışmalarına halkın sağlığı için başladıklarını belirti. Yüklenici firma temsilcilerinden bahse konu kaçak hatları kendilerine göstermelerini isteyen Akay, çizmelerini ayağına giyerek basın mensupları ile beraber belirtilen noktalarda incelemelerde bulundu. İncelemelerini tamalayan Akay, “Bu ıslah çalışmalarını yapmamızın asıl amacı da buydu zaten. Dereye akan atık su hatlarını tespit edip, bunları kapattırmak. Bunu yapmadığımız takdirde yapılan çalışmaların hiçbir önemi olmayacaktır.’’ şeklinde konuştu.

 

Haber / Şaban KARDEŞ


0282 726 91 91
0282 747 65 10