Türkkan: Asgari ücret beklentimiz gibi olmadı

Teksif Sendikası Çerkezköy Şube Başkanı Mürsel Türkkan, dün Çerkezköy Şubesi olarak 2016 yılı son yönetim kurulu toplantısında yaptığı konuşmasında, 2017 yılı asgari ücretinin i?

Çerkezköy 30.12.2016 22:08:00 0
 Türkkan: Asgari ücret beklentimiz gibi olmadı

BEKLEDİĞİMİZ GİBİ SONUÇLANMADI

 

Türkkan, Asgari Ücret Komisyonu’nda Türk-İş temsilcisi olarak yer alan Teksif Sendikası Genel Başkanı ve Türk-İş Eğitim Sekreteri Nazmi Irgat’ın diretmesiyle 1404 TL’nin verildiğini, asgari ücretin yılın ilk altı ayı için 1352 TL, diğer altı ayı için de 1404 TL olması için çalışıldığını belirtti. Türkkan, komisyonda yer alan Türk-İş Temsilcisi Nazmi Irgat’ın, yıl boyunca asgari ücretin aynı kalması yönünde direnmesi sonucu bu rakamın alındığını, yoksa bu parayı bile işveren ve hükümet temsilcilerinin vermemek için çalıştığını söyledi.

 

ÖNÜMÜZDEKİ YIL DAHA İYİ OLMASINI TEMENNİ EDİYORUZ

 

Mürsel Türkkan, “Komisyonda Tük-İş olarak bizler asgari ücretin net 1600 TL olması için çok direttik.Ancak dediğim gibi, asgari ücrete iki aşamalı zam yapılmasını kabul etmeyen komisyonda yer alan Sendikamız Genel Başkanı ve Türk-İş Eğitim Sekreteri Nazmi Irgat’ın asgari ücretin yükseltilmesi için büyük mücadele etmesine rağmen hükümet ve işveren tamsilcilerinin çoğunlukta olması neticesinde, bizim talebimiz doğrultusunda bir ücret belirlenmedi ve iki aşamalı yapılması istendi. Bu konuda çok direten genel başkanımız; mademki 1600 TL çok görülüyor, hiç olmazsa yıl sonuna kadar asgari ücretin aynı olması için devamlı baskı yaparak direndi. Bunun neticesinde de bu rakam uygulamaya konuldu. Genel başkanımız diretmeseydi 2017’nin ilk altı aylık asgari ücreti 1352 TL, diğer altı ayı için 1404 TL olacaktı. Sendikalar ve işçiler olarak memnun musunuz derseniz, değiliz. Çünkü ne bizlerin ne de çalışanların beklentisi doğrultusunda bir ücret olmadı. Ama yapacak bir şey yok. Temennimiz önümüzdeki yıl hükümet yetkilileri de vatandaşların yaşam koşullarını dikkate alırlar da bizlerin önereceği asgari ücreti hayata geçirirler diyoruz.”diye görüşünü belirtti. Başkan Türkkan ayrıca, 2017 yılının sendika üyeleri olmak üzere tüm çalışanların beklentisi doğrultusunda mutlu, sağlıklı, huzurlu, savaşsız, bir yıl olmasını diledi.

 

Haber / Seyit SÜREN


0282 726 91 91
0282 747 65 10