Yeni yılda ÇOSB'de üretim durdu

Cuma gününden bu yana Marmara Bölgesi'nde yaşanan elektrik kesintileri Çerkezköy OSB'yi kalbinden vurdu. 2017'yi kısmi karanlıkta karşılayan Marmara Bölgesi, bir taraftan soğukla mücadele ederke

Çerkezköy 2.01.2017 10:33:00 0
Yeni yılda ÇOSB

 

YÜZLERCE İŞÇİ EVLERİNE GÖNDERİLDİ

 

Çerkezköy 1. ve 2. OSB’de fabrikaların büyük bir bölümü çalışamazken Veliköy OSB’de de kesintiler yüzünden 70’e yakın fabrikada üretim durmuş durumda. Çerkezköy’deki fabrika yetkilileri yaşanan sıkıntıyla ilgili şikayetlerini Çerkezköy OSB’ye bildirirken Çerkezköy OSB yetkilileri; Perşembe akşamından bu yana yaşanan sıkıntının TEİAŞ tarafından giderilmeye çalışıldığını, TEİAŞ’ın önceliği Marmara Bölgesi’nde yaşanan sıkıntılar nedeniyle konutlara verdiğini, enerji kesintilerinin ne zaman normale döneceğinin ise henüz belli olmadığını belirtti. Bunun üzerine ÇOSB yetkilileri durumu SMS ile Çerkezköy’deki sanayicilere bildirdi. Yaşanan kesintilerden dolayı yüzlerce işçinin evlerine gönderildiği öğrenildi.

 

ÇOSB BASIN  BİLGİLENDİRME NOTU GEÇTİ

 

ÇOSB'den konuyla ilgili yapılan yazılı açıklamada "Marmara Bölgesini besleyen (Adapazarı) enerji iletim hatlarında arızalar halen sürmekte olup, TEİAŞ 20. Bölge Müdürlüğünden bu arızaların giderilmesine yönelik çalışmaların sürdürüldüğü öğrenilmiştir.Bu kapsamda Marmara Bölgesindeki Organize Sanayi Bölgelerine TEİAŞ tarafından sağlanan enerji temininde sıkıntı yaşanmaktadır. Sanayi işletmelerine elektriklerin verilebilmesi hususunda TEİAŞ yetkilileriyle kurumumuz tarafından sürekli iletişim içinde bulunulmakta olup, gelişmeler sanayicilerimize aktarılacaktır." denildi.

 

22.00-07.00 SAATLERİ ARASINDA ENERJİ VERİLEBİLECEK

 

Çerkezköy Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü,  dün akşam saatlerinde elektrik kesintileriyle ilgili tekrar bilgilendirme yaptı. Sms ile yapılan bilgilendirmede,  ‘’Elektrik kesintisi hakkında TEİAŞ ile yapılan görüşmeler sonrasında bölgemize 22.00-07.00 saatleri arasında enerji verilebileceği ifade edilmektedir. Gelişmeler tarafınıza bildirilecektir.’’ ifadelerine yer verildi.

 

Haber / Şaban KARDEŞ 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10