Çerkezköy'e YGS müjdesi

AK Parti Tekirdağ Milletvekilleri Ayşe Doğan, Mustafa Yel, Metin Akgün ve AK Parti İl Başkanı Cüneyt Yüksel, Çerkezköy, Kapaklı ve Saray ilçelerine YGS müjdesi verdi. YGS  için Çorlu ve Tekirdağâ€

Çerkezköy 3.01.2017 09:16:00 0
Çerkezköy

 

ÖĞRENCİLER MAĞDUR OLUYORDU

 

Milletvekilleri  tarafından yapılan ortak açıklamada, Çerkezköy’ün Tekirdağ il merkezine yaklaşık 70 km mesafede olduğu belirtilerek, öğrencilerin YGS sınavına girmek için sabah çok erken saatlerde yola çıkmalarına rağmen trafik sorunu nedeniyle sınavlara geç kaldığı ve bu nedenle mağduriyet yaşadıklarına dikkat çekildi.

 

ÇERKEZKÖY SINAV MERKEZİ OLDU

 

 Çerkezköy ‘de YGS sınavına girecek öğrenci sayısının 2 bin 500, Kapaklı’da 350, Saray’da da 600 olduğunun belirtildiği açıklamada ‘’Bu toplamda 250 bin nüfusumuzu ilgilendiren kilometre Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün talebi ile ÖSYM nezdinde yaptığımız girişimler sonucunda, Çerkezköy’de YGS de sınav merkezi olmuştur.’’ denildi.

 

LYS İÇİN YENİDEN DEĞERLENDİRME YAPILACAK

 

Açıklamada, LYS için ÖSYM yetkililerinin başvuru sayısına göre yeniden değerlendirme yapacağı da belirtilerek, ‘’Yeterli sayıda başvuru olması durumunda LYS de Çerkezköy’de yapılacaktır. ÖSYM Başkanı Prof.Dr.Ömer Demir yaptığımız görüşmede öğrencilerin YGS başarısına göre 2. Aşama sınavında da sayı ve talep arttığı taktirde (LYS) Çerkezköy’de yapılabileceğini söyledi. O zaman öğrencilerimize düşen çok başarılı olarak LYS'nin de Çerkezköy'de yapılmasını sağlamaktır. Bu anlamda mart ayında yapılacak YGS'de öğrencilerimize üstün başarılar diliyoruz.’’ ifadelerine yer verildi.

 

Haber/Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10