Belediye kriz masası oluşturdu

Çerkezköy'de dün öğlen saatlerinde etkisini artıran kar yağışı ilçe merkezinde hayatı felç ederken, kış lastiği ve zincir takmayan bir çok araç yollarda mahsur kaldı.

Çerkezköy 6.01.2017 23:57:00 0
Belediye kriz masası oluşturdu

KRİZ MASASI OLUŞTURDU 
Yaşanan afetin ardından Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay başkanlığında kriz masası oluşturuldu. Zabıta Müdürlüğüne ait birimde Başkan Akay’a Fen İşleri Müdürü Kemal Gümüş ile Zabıta Müdürü Kenan Erez eşlik ederken, yollarda yapılan çalışmalar hakkında geniş çaplı bilgilendirmede bulunuldu. 
Yollara bilinçsiz yaklaşık 500 araçta yaptıkları kontrollerde sadece üç aracın zincir taktığını ve kış lastiği takmayan araçların yollarda mahsur kaldığının tespit edildiğini kaydeden Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay “ İlçemizi etkisi altına alan kar yağışı nedeniyle ekiplerimiz özellikle ana arterlerde çalışmalar gerçekleştiriyoruz. Kurum müdürlerimizle oluşturduğumuz kriz masasında sıkıntılı olan cadde ve sokaklarda gerekli çalışmaları yapmaya devam ediyoruz. Çerkezköy Belediyesi olarak üç greyder, sekiz kepçe, üç tuzlama aracı ile üç kasa tuzlama aracı ve bir çok kamyonla Çerkezköy’de ki sıkıntı oluşturan ana arterleri açmaya çalışıyoruz. Cumartesi günü ilçe merkezinde yapılacak olan Açık Öğretim sınavı öncesi 11 okulumuzun önlerinde oluşan kar birikintilerini ekiplerimiz aracığı ile açarak, öğrencilerimizin sıkıntı yaşamaması adına elimizden geleni yapıyoruz” dedi. 

 

“KONAKLAMA ALANI OLUŞTURDUK”
Akay “ Gece boyunca 50 kişilik ekiple birlikte bir taraftan karla mücadele bir taraftan ise yolda kalanları yardım için mücadelemizi sürdürüyoruz. Sabah saat 06.00’da 70 kişilik ekip takviyesi ile 09.30’da yapılacak sınav için gerekli önlemlerimizi aldık. Ayrıca Park ve Bahçeler Müdürlüğünde görevli 30 personelimiz takviye olarak çalışmalara katıldı. Destek Hizmetler Müdürlüğünde oluşturduğumuz konaklama alanında ise kar nedeniyle mahsur kalan vatandaşlarımız için konaklama alanı oluşturduk” diye konuştu. Öte yandan ÇOSB'ye ait kepçe de takviye olarak yolda mahsur kalan vatandaşlara yardımda bulundu. 
Haber/Faik Onur KAYA-Emrah ÇOĞALAN 
 


0282 726 91 91
0282 747 65 10