Cinayet şüphelisi iki yıl sonra yakalandı

Kapaklı'da 12 Aralık 2014 tarihinde Atatürk Mahallesi'ndeki Beyoğlu Birahanesi isimli yerde meydana gelen olayda iki kişi hayatını kaybederken, 1 kişi de yaralanmıştı. Pompalı tüfek ve silahların kul

Çerkezköy 14.01.2017 12:25:00 0
Cinayet şüphelisi iki yıl sonra yakalandı

MASKELİ DÖRT KİŞİ SİLAHLARLA SALDIRMIŞTI

 

İki yıl önce Kapaklı’da bulunan Beyoğlu Birahanesi’nde Pompalı tüfek ve silahların kullanıldığı olayda iki kişi hayatını kaybetmiş bir kişi de yaralanmıştı. 12 Aralık 2014 tarihinde saat 22.30 sularında meydana gelen olay şu şekilde gelişmişti; Maskeli 4 şüpheli ateş açarak girdikleri mekanda, bar sahibi Ahmet Ayrıç’a tehditler savurarak sağa sola rastgele ateş etti. İşletme sahibi Ahmet Ayrıç sol kolundan yaralanırken, birahanede aşçı olarak çalışan Hasan Koca da sırtından yaralandı. Barda müşteri olarak bulunan Ergün Kocaman ise göğüs kısmına aldığı mermi ile ağır yaralandı.

 

TÜM MÜDAHALELERE RAĞMEN HAYATINI KAYBETTİ

 

Mekan sahibi, bir vatandaşın aracı ile hastaneye kaldırılırken, diğer yaralılar ise 2 farklı ambulansla Çerkezköy Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Ağır yaralanan Ergün Kocaman yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti. Sol kolundan vurulan işletme sahibi Ahmet Ayrıç, Çerkezköy Devlet Hastanesi’nde yapılan tedavisinin ardından Çorlu Devlet Hastanesi’ne sevk edildi. Olayın ardından beyaz renkli Linea marka araçla Saray istikametine kaçtıkları belirlenen firari şüpheli Tuncay M. ve yanındaki 3 şüpheli şahsın yakalanması için geniş çaplı çalışma başlatılmıştı.

 

OLAY YERİNDE 10’DAN FAZLA BOŞ KOVAN BULUNMUŞTU

 

Polis ekiplerinin olay yerinde yaptığı incelemede 10’dan fazla boş kovan bulunurken, Tuncay Muş’un işyerinin eski ortağı olduğu ve cezaevi firarisi olduğu öğrenilmişti. Kapaklı Asayiş Ekipleri, Tekirdağ ve Adana İl emniyeti ile ortaklaşa operasyon gerçekleştirirken, olaya ilişkin azmettirici ve birinci derece şüpheli olan Tuncay Muş (40), Kapaklı Asayiş Ekipleri, Tekirdağ ve Adana İl Emniyet Müdürlüğü ile yaptığı koordineli çalışma sonucunda şahsı yakalayarak Kapaklı’ya getirdi.

 

AZMETTİRİCİ ADANA DA YAKALANMIŞTI

 

Yakalanan şüphelinin adli kaydında tam bir suç makinesi olduğu ortaya çıkarken, 2013 yılında sahte para ve kalpazanlıktan Tekirdağ Cezaevine gönderilen Tuncay Muş (40), 2014 yılında da cezaevinden firar etti. Firar ettikten sonra Kapaklı’da meydana gelen olaya karışan şüphelinin kayıtları sadece bunlardan ibaret değil. Cinayeti işleyen katilin en yakını olan ve olayda birinci derece şüpheli ile azmettirici olan şahıs çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderilmişti.

 

BARBAROS CADDESİ ÜZERİNDE YAKALANDI

 

Olaydan iki yıl sonra gelen bir ihbarı değerlendiren Çerkezköy İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri cinayet zanlısı olduğu iddia edilen Höccet T.’nin 59 TZ 271 plakalı araçla Çerkezköy’e geldiği bilgisine ulaştı. Ekipler Cuma akşam saatlerinde B/S/H kavşağında görev alarak aracın gelmesini beklediler. Diğer yandan şahsın Velimeşe üzerinden Kapaklı’ya geldiği ve oradan da Çerkezköy’e geçtiği ihbarını alan Kapaklı İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği ekipleri Höccet T.’yi Barbaros caddesi üzerinde filmleri aratmayan nefes kesen bir operasyonla kıskıvrak yakaladı.

 

SERBEST BIRAKILDI

 

Höccet T.’nin iki yıldır kardeşi Behçet T.’nin kimliğini kullandığı öğrenilirken, İstanbul’da kundaklama, silahla tehdit gibi birçok olaya da karıştığı ifade edildi. Höccet T., emniyetteki ifadesinin ardından önceki gün saat 11.00 sularında Çerkezköy Adliyesi’ne sevk edildi. Hakim karşısına çıkarılan şüpheli daha sonra Çorlu Ağır Ceza Mahkemesine sevk edilirken, mahkemece serbest bırakıldı.

 

Haber / Emrah ÇOĞALAN

 

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10