Beşir Derneği'nden Halep'e yardım eli

Beşir Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Çerkezköy Şubesi tarafından, Suriye'de bulunan savaş mazlumlarına ulaştırılmak üzere Halep'e 2 TIR insani yardım malzemesi gönderildi. Daha önce 17 ins

Çerkezköy 23.01.2017 00:02:00 0
Beşir Derneği

2 AY BOYUNCA YARDIM TOPLANDI

 

Dernek üyelerinin dernek binası önünde yardım TIR’larını uğurlamak üzere toplandığı törene, Semerkant Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği üyeleri de katıldı. 2 ay boyunca sürdürülen bağış toplama kampanyaları sonucunda, ağırlıkta gıda malzemeleri olmak üzere, battaniye yardımı da yapıldı. Yardım TIR’ları yola çıkmadan önce Kur'an-ı Kerim tilaveti okundu.

 

SURİYELİ KARDEŞLERİMİZE SAHİP ÇIKIYORUZ

 

Semerkand Sosyal Yardımlaşma Derneği Temsilcisi Aydın Şanlı, burada yaptığı konuşmasında, "Emeği geçen herkesten Allah razı olsun. 2 ay boyunca toplanan yardım malzemelerini kendi depolarında istiflememize izin veren esnafımıza ve üyelerimize teşekkür ediyoruz. Ensarın muhacıra kucak açtığı gibi biz de Suriyeli kardeşlerimize sahip çıkıyoruz." dedi.

 

ÖNCE KİLİS’E ORADAN DA HALEP’E GÖNDERİLECEK

 

Şanlı’nın ardından konuşan Beşir Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Temsilcisi Muharrem İpekçi dernek hakkında yaptığı bilgilendirmede, insani yardım malzemelerini taşıyan 2 TIR'ın önce Kilis'e oradan da Halep'e gönderileceğini belirterek, derneğin, günlük olarak 20 bin kişiye ekmek çıkartabilecek kapasitede portatif fırınlarının bulunduğunu ve yine günlük 30 bin kişiye sıcak yemek sunacak portatif mutfaklarının bulunduğunu söyledi. ‘’Elimizden geldiğince yardımlarda bulunmaya devam edeceğiz.’’ diyen İpekçi, emeği, hakkı geçen herkese teşekkür etti. Konuşmaların ardından yardım TIR’ları Halep’e ulaştırılmak üzere yola çıktı.

 

Haber / Pınar SANCAR

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10