Köprülü, Uğur Mumcu'yu andı

TBMM Başkanlık Divan Üyesi CHP Tekirdağ Milletvekili Emre Köprülü, gazeteci Uğur Mumcu'nun ölümü nedeniyle mesaj yayınlandı. Köprülü mesajında, '' Uğur Mumcu'nun Atatürkçül

Tekirdağ 23.01.2017 19:58:00 0
Köprülü, Uğur Mumcu

KARA BİR LEKE OLARAK DURMAYA DEVAM ETMEKTEDİR

 

Uğur Mumcu'nun ölümünün 24. yılında mesaj yayınlayan Milletvekili Köprülü ‘’Türk Basınının keskin kalemi, yılmaz bir Atatürkçü olan araştırmacı-gazeteci Uğur Mumcu’nun 24 Ocak 1993’te evinin önündeki arabasına yerleştirilen uzaktan kumandalı bombanın patlatılması sonucu öldürülmesinin üzerinden 24 yıl geçmesine rağmen, cinayeti azmettirilenlerin ortaya çıkarılamaması, demokrasinin üzerinde kara bir leke olarak durmaya devam etmektedir. Dönemin hükümeti ‘cinayeti çözmenin, devletin namus borcu olduğu’nu söyledi. O sözü veren hükümet yetkililerinin bugün hayatta olmamaları; devletin verdiği sözü ve sorumluluğunun bittiği anlamına gelmemektedir.’’ ifadelerine yer verdi.

 

SORUMLULUK AKP HÜKÜMETİNE AİTTİR

 

‘’Devletin devamlılığı ilkesi gereği bugün bu sorumluluk AKP hükümetine aittir.’’ diyen Köprülü, ‘’Bu sözü yerine getirmek de yine hükümetin görevidir. Aydınlık bir Türkiye için kalemiyle gerici ve bölücülere karşı savaşan Mumcu; hayat boyu izinden gittiği Atatürk devrim ve ilkeleri bugün büyük bir saldırı altındayken, yıllar öncesinden bizleri uyarmış, Cumhuriyet ve devrimlerin tehlikede olduğunu o günlerden bildirmiştir.’’ dedi.

 

GERÇEK GAZETECİLİĞİ TOPLUMUMUZUN AYDINLANMASINA KATKI SAĞLAMAKTADIR

 

Köprülü, ‘’Bugün haklılığı çok daha net olarak görülen Mumcu’nun öngörülerinin yanında, bizlere bu gerici ve bölücü saldırılar karşısında nasıl mücadele etmemiz gerektiğini de göstermiştir.Uğur Mumcu’nun Atatürkçülere bıraktığı, azmi, kararlılığı, araştırmacılığı, gerçek gazeteciliği ve gerçek demokratlığı toplumumuzun aydınlanmasına katkı sağlamaktadır. Kuvayi Milliye ruhunu her zaman taşımış ve gerçek bir vatansever olan Mumcu’yu kendi satırlarıyla saygı ve özlemle anıyoruz.’’diyerek Uğur Mumcu’nun sözleriyle devam etti.

 

LAİKLİK İLKESİ ANCAK ÖZGÜRLÜKÇÜ DEMOKRASİLERDE VAR OLABİLİR

 

Köprü mesaını, Uğur Mumcu’nun, ‘’Din duygularının ve dince kutsal kavramların, siyaset adına kullanılması ile din din olmaktan çıkar, siyasetin aracı olur. Siyaset ticarete, ticaret siyasete, din de her ikisine araç edildi mi, artık bu sömürü düzeninin sonu gelmez. Ancak özgürlükçü ve demokratik toplumlarda bu siyaset- tarikat-ticaret üçgeni ile savaşılır. Kapalı rejimlerde ise bu akımlar, devlet kadrolarını, sinsi ve karanlık yöntemlerle ele geçirirler. Atatürk’ün laiklik ilkesi ancak özgürlükçü demokrasilerde var olabilir. Demokrasilerde, çözüm yolları yasaklarda değil, özgürlüklerde aranmalıdır.’’ sözlerine yer vererek noktaladı.

 

Haber / Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10