Uğurlar olsun!

CHP Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer, ''Uğur Mumcu'yu Anma, Adalet ve Demokrasi Haftası'' nedeniyle yaptığı açıklamada, "Atatürk ilke ve devrimlerinden ve laik Türkiye sevdasın

Tekirdağ 23.01.2017 20:00:00 0
Uğurlar olsun!

ALÇAK BİR PUSUDA KATLEDİLDİ

 

CHP Tekirdağ Milletvekili Dr.Candan Yüceer yaptığı açıklamada, “24 yıl önce basınımızın dürüst, onurlu kalemi Gazeteci-Yazar Uğur Mumcu, evinin önünde alçak bir pusuda katledildi. Aradan geçen onlarca yıla rağmen ölümün arkasındaki sis perdesi aralanamadı.  Ne kiralık tetikçiler ne de saldırının arkasındaki karanlık eller ortaya çıkarılabildi. Aynı karanlık eller tarafından katledilen demokrasi şehitlerimiz,  Abdi İpekçi, Bahriye Üçok, Muammer Aksoy,  Çetin Emeç, Turan Dursun, Ahmet Taner Kışlalı ve Necip Hablemitoğlu ve diğer aydınlarımız gibi.” ifadelerini kullandı.

 

SAVUNMAKTAN ASLA VAZGEÇMEDİ

 

Faili meçhul cinayetler vicdanlarda hala yara diyerek konuşmasını sürdüren Yüceer, “Adalet ve Demokrasi Haftasında, darbe girişimi bahane edilerek  OHAL hukuksuzluğuyla, KHK’larla temel hak ve özgürlüklerin kısıtlandığı, Meclisin işlevsizleştirildiği ülkemizde hala demokrasiyi, adaleti arıyoruz. Ancak bir türlü erişemiyoruz. Araştırmacı gazeteciliğin en önemli ismi, Atatürk, Cumhuriyet sevdalısı Uğur Mumcu, yolsuzlukları açığa çıkarmaktan, doğru bildiklerini yazmaktan, Cumhuriyet değerlerini savunmaktan asla vazgeçmedi.” dedi.

 

ÖYLEYSE VURUN PARÇALAYIN

 

Candan Yüceer konuşmasının devamında Anayasa değişikliğine de değinerek, “Anayasa Teklifi ile rejimi değiştirmek isteyen iktidara karşı Mumcu’nun bu sözleri bizlere yol göstericidir. ‘Ben Atatürkçüyüm, Ben Cumhuriyet’çiyim. Ben laik’im, ben Antiemperyalist’im. Ben insan hakları savunucusuyum. Ben tam bağımsız Türkiye’den yanayım. Ben özgürlükçüyüm. Ben terörün karşısındayım. Ben yobazların, hırsızların, vurguncuların, çıkarcıların düşmanıyım. Dün sabaha değin yazdığım hiçbir konuyu yalanlayamadınız. Öyleyse vurun parçalayın! Her parçamdan benim gibi gibiler, beni asacaklar çıkacaktır!’” açıklamasında bulundu.

 

SAYGI VE ÖZLEMLE ANIYORUM

 

‘’Hiçbir tehdit, hiçbir baskı gözümüzü korkutamayacak’’ diyen Milletvekili Yüceer, “İnandığı değerler uğruna canını ortaya koyan Mumcu’nun fikirleri, savunduğu ve inandığı değerler sonsuza dek bizimle olacak. Laik, aydınlık ve demokratik bir Türkiye için verdiği mücadele bizlere ışık olmaya devam edecek. Atatürk ilke ve devrimlerinden ve laik Türkiye sevdasından ödün vermeyen, Cumhuriyet sevdalısı, cesaretin simgesi Uğur Mumcu’yu aramızdan ayrılışının yıldönümünde saygı ve özlemle anıyorum. Uğurlar Olsun.” diye konuştu. 

 

Haber / Emrah ÇOĞALAN


0282 726 91 91
0282 747 65 10