TESKİ müteahhitden, vatandaş çileden kurtuldu

Tekirdağ'ın Büyükşehir olmasıyla birlikte Çerkezköy'deki hizmetlerini taşeron aracılığıyla veren TESKİ, yılbaşında sözleşme imzalayarak kendi birimlerini oluşturdu. Çerkezköy'de bi

Çerkezköy 23.01.2017 20:04:00 0
TESKİ müteahhitden, vatandaş çileden kurtuldu

ARIZALARA 3 VARDİYA İLE MÜDAHALE EDİLİYOR

 

Oluşturdukları yeni çalışma şeması ile arıza müdahalede üç vardiya halinde çalışan TESKİ, Çerkezköy müdürlüğü vatandaşların şikayetlerini dikkate alarak oluşturdukları yeni çalışma şeması ile bundan böyle arızalara daha hızlı müdahale edeceğini, Çerkezköy halkının kanalizasyon ve suyla ilgili sorunlarının çözümünde kalıcı hizmetler üretileceğini söyledi. TESKİ ihbar hattının da 7/24 esasına göre çalıştığını belirten yetkililer, 185 numaralı hattan ulaşan ihbar ve ihtiyaçlara kısa sürede çözüm ürettiklerini kaydettiler. 

 

55 BİN  ABONEYE HİZMET ÜRETİYOR

 

Çerkezköy'de 55 bin civarında aboneye hizmet üreten TESKİ terfi merkezinden saniyede 300 metre küp suyu 8 binlik depoya aktararak şehrin  suyunu karşılarken bu miktarın Kızılpınar’da 60 saniye metreküp, Veliköy’de 40 saniye metreküp ile halkın içme ve kullanma su ihtiyacının karşılanmasında yağan yağışların barajlardaki doluluk oranlarına olumlu yansıdığını Çerkezköy’ün içme ve kullanım suyu konusunda sıkıntı yaşamayacağını kaydettiler. 

 

SORUNLARIN TEMEL NEDENİ BİLİNÇSİZ TÜKETİM YATIYOR

 

TESKİ yetkililerinin en çok şikayetçi olduğu konuların başında ise vatandaşların evsel atıklarını bilinçsizce lavaboya dökmesi geliyor. Nasıl olsa lavabodan gider mantığı ile boşaltılan kullanılmış yağlar beraberinde evsel atıklarla giderlerin tıkanmasına yol açıyor. Çerkezköy’ün yeraltı giderlerindeki arızaların yüzde 70’inin bu bilinçsiz kullanımdan kaynaklandığını ifade eden yetkililer halkın biraz daha duyarlı ve bilinçli olmasının alacakları hizmet kalitesine yansıyacağını ifade ederlerken, Çerkezköy ve mahallelerinde günde 10 kanalizasyon arızasına müdahale eden ekiplerin tıkanan giderlerin açılması için yapılan müdahale sayısı ise 20’yi geçiyor. Yetkililer yaptıkları bilgilendirmede, sorunların temel nedeninin, tüketicilerin geri kazanıma veya çöpe atması gereken evsel atıkları bilinçsizce lavabolara dökmesi sonucu giderlerde oluşan yağ tortularının oluşmasından kaynaklandığını ifade ettiler.

 

Haber / Şaban KARDEŞ


0282 726 91 91
0282 747 65 10