Adı anıtıyla yaşatılacak

23 yıl önce suikaste uğrayan Gazeteci-Yazar Uğur Mumcu'nun ismi suikastin ardından yıllarca Çerkezköy'de Uğur Mumcu Caddesi olarak yaşatılırken, şimdi de caddenin ardından ismini taşıyacak ola

Çerkezköy 24.01.2017 17:17:00 0
Adı anıtıyla yaşatılacak

Uğur Mumcu Caddesi ile Atatürk Caddesi arasında kalan yeşil alana 23 yıl önce suikaste uğrayan Gazeteci-Yazar Uğur Mumcu’nun anıtı monte edildi. Yeşil alan üzerinde incelemelerde bulunan Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay’a Fen İşleri Müdürü Kemal Gümüş ile Park ve Bahçeler Müdürü Halil Mert Tayşir de eşlik etti.

ÇEVRE DÜZENLEMESİ DE YAPILACAK

Yeni oluşturulacak olan parka Gazeteci-Yazar Uğur Mumcu’nun isminin verileceğini ifade eden Başkan Vahap Akay, “yeni oluşturacağımız parka ilk olarak Uğur Mumcu’nun anıtını monte ettik. Devam edecek çalışmalarımız kapsamında da sırt duvarı ile çevre düzenlemesi yapılacak. Uğur Mumcu heykelinin akşam saatlerinde de rahatlıkla gözükebilmesi için ışıklandırma çalışması da gerçekleştireceğiz” dedi.

ANITI KADİR ALBAYRAK’A BENZETTİLER

Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay yeni yapılan Gazeteci-Yazar Uğur Mumcu anıtı üzerinde incelemelerde bulunduğu esnada birkaç vatandaşta anıtın Uğur Mumcu’dan çok Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak’a benzediğini ifade etti.

Haber: Emrah ÇOĞALAN


0282 726 91 91
0282 747 65 10