Araç sahipleri dikkat! Plaka hakkınız iptal edilebilir

Çerkezköy Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa As,  UKOME'nin yol belgesi konusunda aldığı karar hakkında açıklamada bulundu.

Çerkezköy 26.01.2017 19:41:00 0
Araç sahipleri dikkat! Plaka hakkınız iptal edilebilir

YOL BELGESİ ALMAYAN ARAÇ SAHİPLERİNİN PLAKA HAKKI İPTAL EDİLECEK

 

Mustafa As, “Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Ulaştırma Koordinasyon Kurulu Merkezi(UKOME)kamuoyunda M-S-J olarak bilinen plakalar için;2 yıl üst üste yol izin belgesi almayan araç sahibinin plaka hakkının iptal edileceği yönünde karar almıştır. Oda üyelerimizin alınan bu kararın ardından bir mağduriyet yaşamaması için 22 Şubat 2017 tarihine kadar mutlaka odamızda dilekçe doldurarak evraklarını hazırladıktan sonra yol izin belgesi almak için UKOME’ye müracaat etmeleri gerekmektedir.”dedi.

 

ARAÇ TAKİP SİSTEMİ TAKMA ZORUNLULUĞU GETİRİLDİ

 

As, UKOME’nin araç takip sistemi zorunluluğu da getirdiğini belirterek, “UKOME, aldığı başka bir kararla, personel servis araçlarının (S plaka) 31-12 2017 tarihine kadar, okul servis araçlarının (J pkala) 31-8-2017 tarihine kadar GPS(araç takip Sistemi)takma zorunluluğu getirmiştir. M plakalar  için alınan son toplantı kararlarında ise M plaka araç sahiplerinin ilk etapta TETUS kapsamında olan bütün toplu taşıma araçlarına GPS(araç takip Sistemi) takılmasına karar verdi. GPS olmayan araçlara yol izin belgesi verilmeyecek. GPS’nin takılması için altyapı hazırlandıktan sonra nerede veya kimler tarafından takılacağı konusunda üyelerimize bilgilendirme yapacağız.

 

Haber / Seyit SÜREN


0282 726 91 91
0282 747 65 10