Kalbi durmadan by-pass yapıldı

62 yaşındaki İbrahim Akdere isimli hastanın 4 damarına Beatin Heart (atan kalbe, kalbi durdurmadan) yöntemiyle by-pass yapıldı. Hastanın eski sağlığına kavuştuğunu ifade eden Çerkezköy Özel İrmet

Çerkezköy 2.02.2017 21:55:00 0
Kalbi durmadan by-pass yapıldı

SIKIŞMA ŞİKAYETLERİYLE GELDİ

 

Çerkezköy Özel İrmet Hospital Hastanesi Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. İlhan Mavioğlu, nefes darlığı ve göğüs bölgesinde sıkışma şikayetleriyle hastaneye gelen 62 yaşındaki İbrahim Akdere isimli hastaya yapılan anjiyonun ardından by-pass kararı verildiğini ifade etti. Mavioğlu açıklamalarının devamında ise, “Daha önce kalp krizi geçiren ve buna bağlı olarak kalbinde ciddi fonksiyon kaybı bulunan Akdere’nin kalp kasılma kuvvetinin azalmış olduğu gözlemlendi.” diye konuştu.

 

KISA SÜREDE NORMAL HAYATINA DÖNDÜ

 

Operasyon hakkında bilgi veren Prof.Dr. İlhan Mavioğlu, “Yaklaşık olarak 2 buçuk saat süren ve Beating Heart (atan kalbe, kalbi durmadan) tekniğiyle hastamızın 4 damarına by-pass yapıldı. Hastaya standart by-pass yapılsaydı kalp yetmezliği gelişebilirdi. Bu yüzden hastanın kalbi durdurulmadan, atan kalbe by-pass tekniğiyle 4 damarına by-pass yaptık. Kalp durmadığı için hastanın risk oranı düşük oldu ve hastamız daha kısa sürede normal hayatına geri döndü.” dedi.

 

DURUMUNUN İYİ OLDUĞUNU GÖRDÜK

 

Mavioğlu konuşmasının sonunda ise, “Hastamız uzun yıllar boyu sigara ve alkol kullanmış, ciddi anlamda KOAH ve solunum problemleri de vardı. Hastamız geçirdiği operasyonun ardından ilk kontrolüne geldi ve durumunun iyi olduğunu gördük.” İfadelerine yer verdi.

 

Emrah ÇOĞALAN


0282 726 91 91
0282 747 65 10