Bozdağ: Allah herkese Umre ziyareti nasip etsin

Eşi Özgür Bozdağ ile birlikte Kutsal Topraklara Umre'ye giden Çerkezköy Esnaf Odası Başkanı Ali Bozdağ önceki gün 15 günlük Umre ziyaretinden döndü. Umre dönüşü Umre ziyaretini gazetemiz

Çerkezköy 3.02.2017 20:19:00 0
Bozdağ: Allah herkese Umre ziyareti nasip etsin

ÖNCE MEKKE’YE GİTTİK

 

Çerkezköy Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Ali Bozdağ Umre ziyaretinden önce Mekke’ye gittiklerini belirterek, ‘’Çerkezköy’den 17 Ocak 2017 tarihinde çelebi Öğrenci Yurdu önünden Hisar Turizm organizasyonu ile  Halil Yurtsever’in kafile başkanlığındaki heyet ile Atatürk Hava Limanına buradan da uçak ile  Suudi Arabistan’nın Mekke şehrine gittik. Mekke’de 9 gün kaldık ve kaldığımız bu dokuz günlük süre içinde ibadetimizi ve tavafımızı yaptık. Boş zamanlarımızda da Mekke şehrinin güzelliklerini doyasıya gezdik. Türkiye’den gelenlere Suudiler çok yakınlık ve ilgi gösteriyor. Orada kendimizi ülkemizde gibi hissettik ve Türk vatandaşı olmaktan da bir kez daha gurur ve onur duydum. Bizlere karşı çok saygılı ve ilgiliydiler. Mekke’de dokuz günümüzü doldurduktan sonra Medine’ye geçtik ve Medine’de de 6 gün kaldık. Burada da ibadetimizi yaptık. Peygamberimizin kabrini ziyaret ederek kurak okuduk. Önceki gün akşam da dönüş yaparak Çerkezköy’e geldik.”dedi.

 

İNSAN ORADA KENDİNİ ÇOK DAHA FARKLI HİSSEDİYOR

 

Bozdağ, “Umre ziyareti için gittikleri kutsal topraklardaki Suudi Arabistan’ın Mekke ve Medine şehirlerinde  insanın çok başka duygular yaşadığını ve farklı ve ayrıcalıklı bir insan olduğu hissine sahip olduğunu belirtti. Ali Bozdağ, “Hac ve umre için gidenler geldiklerinde kutsal topraklarda insanın çok farklı duygular hissettiğini söylüyorlardı. Gerçekten insan yaşayınca anlıyor. Gerçekten öyle imiş. İnsan orada kendini çok farklı ve ayrıcalıklı hissediyor. İnsan bedeni tamamen rahatlıyor her türlü düşünceler yok oluyor ve hep iyimser düşünüyorsunuz ve çok daha huzurlu oluyorsunuz. Allah her sağlıklı kişiye mutlaka umre nasip etsin. Eşimle yıllar önce gitmeyi düşündüğümüz Umre ziyaretini gerçekleştirdiğimiz içinde çok mutluyuz. Allah kabul etsin.”diye konuştu.

 

İNSAN ÖMRÜNDE BİR KEZ HACCA YA DA UMRE’YE GİTMELİ

 

Oda Başkanı Bozdağ, İslamın beşinci şartının Hac olduğunu belirterek, “ Her Müslüman kardeşimizin bildiği gibi İslamın şartlarının beşincisi hac’dır. Belli zamanda belli yerler ziyaret edilir.Bu da yanılmıyorsam Hicretin dokuzuncu yılında farz olunmuştur.Hac hem mal hem de bedenen yapılan bir ibadettir. Özellikle son yıllarda ülkemizden olduğu gibi diğer Müslüman ülkelerinden de hac ve umreye gidişlerde ciddi bir artış görülmektedir. Umre ziyareti için ihrama hava limanında girdik ve direkt olarak Mekke'ye gittik. Burada dediğim gibi dokuz gün kaldık ve dokuz gün devamlı ibadetimiz yaptık. Ardından Medine'ye gittik ve burada da 6 gün kaldık. Peygamber efendimizin kabrini ziyaret ettik Kur’an okuduk ve burada da camilerde ibadetimizi yaptık. Müslümanların ömründe hacca gitmesi farzdır. Ancak hacca gidemeyenlerin de mutlaka bir Umre’ye gitmesi gerektiğine inanıyorum.” dedi.

 

DİNİ DUYGULARI KUVVETLENDİRİYOR

 

Bozdağ, “Çünkü hac kadar olmasa da Umre’nin da faydalı olduğuna inanıyorum. Kutsal yerleri görmek insana manevi bir heyecan ve huzur veriyor. Dini duyguları daha da kuvvetlendiriyor. Ayrıca bu kutsal topraklarda insan kendini Allah’a daha yakın hissediyor. Öte yandan ise burada insanların yaptığı  ibadetlerde  de kat kat fazla sevap kazanıyor. Kur’anımızda der ki ‘Umreye giden her mümin yani Müslüman Allah ve Resulü’nün davetli misafiridir.’Kutsal topraklara ayak basar basmaz insan kendini bambaşka bir dünyada hissediyor. İnsanın içine bir rahatlık bir nurluk geliyor. Hacca gidemeyenler için en azından Allah herkese bir Umre nasip etsin.” ifadelerini kullandı.

 

Haber / Seyit SÜREN

  


0282 726 91 91
0282 747 65 10