Tandırlar Sizlere Ömür

Çerkezköy Bağlık Mahallesi'nde bir dönem ihtiyaç, nüfus artıp doku değişince zul haline gelen iki tandır ile ahırlar yıkılıyor, kaldırılıyor. Yerine içinde mahalle ve taziye evleri de yer al

Çerkezköy 9.02.2017 20:25:00 0
Tandırlar Sizlere Ömür

Geçmiş dönem Çerkezköy Belediyesi Başkanı Ali Ertem tarafından Bağlık Mahallesi'nde vatandaşların talepleri doğrultusunda yaptırılan iki adet tandır ve ahır yıkılacak. Devlet arazisinde bulunan bu yapıların yıkılmasının ardından bu alanda park, taziye evi ve mahalle evi yapılacak. Bir dönem ihtiyaç olarak görülen tandırlarda kimi mahalleli kendisi için ekmek pişirmiş, Çerkezköy’de Anadolu kültürünün güzel izlerinden biri olan fırınlar bir takım vatandaşlar için ise ek gelir kapısı olmuştu. Hali hazırda bir fırında kısmen de olsa kadınlar ekmek pişirirken, diğer tandır tamamen atıl durumda.

 

MAHALLELİ ÖNCE GELMESİNİ SONRA GİTMESİNİ İSTEDİ

 

Bağlık Mahallesi'nde yeni yapılaşmanın yoğun olması dolayısıyla yıllar önce ihtiyaç olarak nitelendirilen iki tandırın binaların çok yakınında kalmış olması mahalleyi rahatsız eder oldu. Ekmek pişirildiği zaman bacadan tüten siyah dumanlar çevrede oturan daire maliklerini rahatsız edince belediyeye ''tandırlar kaldırılsın'' başlığı ile birçok dilekçe geldi. Mahallede artış gösterirken değişkenlik de gösteren nüfusun dün ihtiyaç olan talepleri bugün adeta zula dönüştü.

 

AKAY KONUYA AÇIKLIK GETİRDİ

 

Öte yandan devlet arazisi üzerine konuşlandırılan ve harabe görüntüsü oluşturan ahırlar da bulunduğu yerden kaldırılacak. Yine eski Başkan Ali Ertem döneminde besicilik ile ilgilenen kişilere tahsis edilen bu ahırlar konutların çok yakınında kalırken, Başkan Akay  konuya ilişkin açıklamalarda bulundu. Akay, "Bir dönem ihtiyaç olarak görülen bu tandırlar artık pek de kullanılmıyordu. Çevrede yaşayan vatandaşların talepleri doğrultusunda bu tandırlar ve ahır oradan kaldırılacak. Bağlık Mahallesi'ne; park, taziye evi ve mahalle evi yaptırıyoruz. Şu an ihaleleri tamamlandı ve üstlenecek olan firmaya iş teslimi yapıldı. Yakın zamanda çalışmalar başlayarak, projeler hayata geçirilecek" dedi.

 

Haber /  Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10