İrmet yabancı hastaların umut ışığı oldu

Sağlık Turizmi ile Özel İrmet Hastanesi'ne ABD'den obezite şikayeti ile gelen bir hasta, yapılan ameliyat sonrası sağlığına kavuşarak ülkesine geri döndü.

Çerkezköy 10.02.2017 19:33:00 0
İrmet yabancı hastaların umut ışığı oldu

DİYABET SORUNU DA ÇÖZÜLECEK

 

Sağlık Turizmi aracılığıyla Amerika Birleşik Devletleri'nden obezite şikayeti ile Özel İrmet Hastanesi'ne gelen 52 yaşındaki kadın hasta, yapılan ameliyat sonrası sağlığına kavuştu. Hastanın midesine baypas yapılırken, bir de ince bağırsak ameliyatı gerçekleştirildi. Tüp mide ameliyatı olarak bilinen tekniğin dışında gerçekleştirilen teknikle 2 saat ameliyatta kalan hastanın midesi küçültüldü. Uygulanan bu teknik sonrası hastanın aynı zamanda diyabet sorununu da ortadan kaldırılmış oldu. 5 gün doktor gözetiminde müşahede altında kalan hasta, dün taburcu edildi.

 

132 KİLOGRAM OLARAK GELDİ

 

Yapılan ameliyat hakkında açıklamalarda bulunan Genel Cerrahi doktoru Op. Dr. Onur Kesler , "Obezite rahatsızlığı bulunan hastamızın tetkiklerinin yapılmasının ardından laporaskopi uygulayarak yaptığımız ameliyat 2 saat sürdü. Ameliyatın ardından kendisini 5 gün misafirimiz ederek kontrol altında tuttuk. Kendisi bize geldiğinde 132 kilogramdı, önümüzdeki yıl kilosunun 80 kilograma kadar düşmesini bekliyoruz." ifadelerini kullandı. ABD vatandaşı olan kadın hasta son kontrollerinin yapılmasının ardından dün taburcu edilerek ülkesinin yolunu tuttu.

 

Haber / Emrah ÇOĞALAN


0282 726 91 91
0282 747 65 10