Kuş Edinen Evlat, Dost Edinir

15 yıl önce kurulan Çerkezköy Kanarya Sevenler Derneği'ne ilgi her geçen gün artıyor. Kuşçular, "Kuş edinen iyi diyalog kurduğunda dost edinir. Aileden bir fert olarak görür" dedi. 

Çerkezköy 20.02.2017 19:33:00 0
Kuş Edinen Evlat, Dost Edinir

Çerkezköy Kanarya Sevenler Derneği’nde 15 yıl önce kuş pazarı kurulmaya başladığından bu yana güvercin ve kanaryalara birçok il ve ilçeden alıcı geliyor. Kuş meraklıları evlerde besledikleri güvercin, kanarya, muhabbet kuşu gibi hayvanların kendilerini stresten uzak tutuğunu ve aynı zamanda kendileri içinde bir uğraş teşkil ettiğini belirttiler. Kuş pazarının devamlı ilgi görmesinden de son derece memnun olduklarını belirten kuşçular, insanların bu tür canlılara vakit ayırarak onlarla haşır neşir olunmasının insan sağlığına da olumlu etkisi olduğunu söylediler.Bazı kuş severler, ise evde kuş beslemenin bir hastalık olduğunu ve beslenen kuşun cinsi ne olursa olsun onunla iyi diyalog kurulduğunda çok iyi bir dost olunduğu gibi aileden bir fert olarak görüldüğünü söylediler.

 

20 TL’DEN 300 TL’YE

 

Çerkezköy ve bölgenin tanınmış kuşçularından olan Hasan Erişken, “Bizler her hafta kuşçular olarak derneğimizde kurulan bu pazarda yerimizi alıyoruz. Her hafta burada yüzlerce çeşit kuş satışa çıkarılıyor. Eğer aynı kuşun alıcısı çok olursa kendi aralarında açık arttırma yapıyorlar ve buda satıcının işine yarıyor. Kuş  pazarına bugüne kadar gelmemiş olan güvercin, kanarya ya da muhabbet kuşu hastaları bu  pazara gelerek kendilerine uygun bir kuşu rahatlıkla edinebiliyorlar” dedi.Kuş pazarına yakın il ve ilçelerden de birçok alıcı geliyor. Kuşlar, cinsine göre 20 ile 300 TL fiyat aralığında  alıcı buluyor.

 

Haber / Seyit SÜREN

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10