Telefon dolandırıcılarına kanmayın

Çerkezköy İlçe Emniyet Müdürlüğü yetkilileri son günlerde artan telefon dolandırıcılığına karşı vatandaşları uyardı.

Çerkezköy 22.02.2017 14:55:00 0
Telefon dolandırıcılarına kanmayın

TELAŞLANMAYIN ALDANMAYIN

 

Çerkezköy İlçe Emniyet Müdürlüğü yetkilileri tarafından, dolandırıcıların amaçlarına ulaşmak için her yola başvurdukları ifade edildi. İlçe Emniyet Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, “Özellikle telefon üzerinden yapılan dolandırıcılık olayları oldukça yaygın. Kendisini, polis, asker, savcı diye tanıtıp, kontör, para veya kredi kartı bilgilerinizi isteyenlere sakın kanmayın. Hiçbir polis, asker ve savcı vatandaştan kontör veya para istemez. Bu tip durumlarla karşılaştığınızda telaşlanmayın, aldanmayın ve en yakın polis merkezine başvurun” denildi.

 

BİLGİLERİ ALMAYA ÇALIŞIYORLAR

 

Türkiye'nin her yerinde olduğu gibi Çerkezköy’de de son günlerde bazı vatandaşların bu tip dolandırıcılık olaylarıyla karşılaştığını ifade eden Emniyet yetkilileri, “Vatandaşın iyi niyetini, bir anlık dalgınlığını fırsat bilen dolandırıcılar, her türlü yalan beyanda bulunarak, kontör, para veya kredi kartı bilgilerini almaya çalışıyorlar. Bu tip girişimlerle ilçemizdeki vatandaşlarımız özellikle son günlerde zaman zaman karşılaşmaya başladılar. Gerekçe ne olursa olsun hiçbir emniyet müdürü, amir, başkomiser, polis, asker veya savcı ya da diğer kamu görevlileri vatandaştan telefonla ya da doğrudan gelip para istemez, isteyemez” açıklamasında bulunuldu.

 

DURUMU POLİS MERKEZİNE BİLDİRSİNLER

 

Emniyet yetkilileri, kamu görevlilerinin vatandaşlardan para, kontör, kredi kartı bilgilerini istemesinin kanunen suç unsuruna girdiğini de hatırlatarak, “Vatandaşlarımız şayet böyle bir durumla karşı karşıya kalırlarsa, kendilerine ne söylenirse söylensin, en kötü felaket senaryoları bile çizilse asla ve asla inanmasınlar. Dolandırıcıların taleplerine karşılık vermesinler. Ne kimlik bilgilerini, ne kredi kartı bilgilerini söylemesinler. Kontör veya para göndermesinler. Böyle bir durumla karşılaşırlarsa hemen durumu en yakın polis merkezine bildirsinler” ifadelerine yer verildi.

 

Haber / Emrah ÇOĞALAN


0282 726 91 91
0282 747 65 10