Yüceer: 69 vatan evladı Suriye politikasına kurban edildi

TBMM Genel Kurul'da Hükümetin Suriye politikasını eleştiren CHP PM Üyesi Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer, Fırat Kalkanı operasyonundan her gün şehit haberleri geldiğini belirterek, "Hayrabolulu hemÅ

Tekirdağ 22.02.2017 20:54:00 0
Yüceer: 69 vatan evladı Suriye politikasına kurban edildi

YÖNETİCİLERİN GÖREVİ ÖLÜMLERİ KUTSAMAK DEĞİL

 

CHP PM Üyesi Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer, ‘’Tekirdağ Hayrabolulu Astsubay Yunus İşcan’ınSuriye El Bab’da şehit düşen altmış dokuzuncu asker olduğunu belirterek, yöneticilerin görevinin ölümleri kutsamak değil o ölümleri önlemek olduğunu bildirdi. Yüceer, “Altmış dokuz vatan evladı iktidarın her gün değişen, bir oraya bir buraya savrulan Suriye politikasına daha doğrusu politikasızlığına kurban verilmiştir” ifadelerini kullandı.

 

İŞCAN EL BAB’DAKİ 69’UNCU ŞEHİDİMİZ

 

Yunus İşcan’ın El Bab’daki 69’uncu şehidimiz olduğunu kaydeden Yüceer, ‘’ 69 vatan evladı iktidarın her gün değişen, bir oraya bir buraya savrulan Suriye politikasına, daha doğrusu politikasızlığına kurban verilmiştir. Devletin var oluş amacının insanlara yaşatmak olduğu gerçeğini unutanlar ülkesi olmamalı, Türkiye.’’ dedi.

 

ÖLEN ÇOCUKLARIMIZIN VEBALİ ONLARI KORUYAMAYANLARIN ÜZERİNDEDİR

 

CHP’li Yüceer, “Bir ülkede analar öpmeye kıyamadığı çocuklarının üstüne toprak atmak, arkalarından ağıt yakmak zorunda kalıyorsa bir şeyler çok ama çok yanlış gidiyordur” dediği açıklamasında, yöneticilerin görevinin ölümleri kutsamak değil o ölümleri önlemek olduğunu belirtti. Yüceer, “Aynı yaştaki çocuklarınıza çürük raporu aldırıp gemicikler alın, vatanın yoksul çocuklarına şehitlik güzellemeleri sıralayın. Ölen çocuklarımızın vebali onları koruyamayanların üzerindedir” ifadelerini kullandı.

 

Haber / Şaban KARDEŞ


0282 726 91 91
0282 747 65 10