Bürokrasi Azalacak

Çerkezköy Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası'na konuk olan Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak şoför esnafının Büyükşehir ile olan bürokratik işlerinin azalacağı

Çerkezköy 22.02.2017 21:01:00 0
Bürokrasi Azalacak

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak Çerkezköy Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası’nı ziyaretinde Çerkezköy ve Kapaklı’ya hizmet verenodanın üyelerinin büyükşehirle ilgili bürokratik yazışmalarının azaltılacağını söyledi. Albayrak, “İlgili birimlere talimat verdim. Sizleri Tekirdağ’a taşımayacağız.İşlerinizi burada çözümlemeye çalışacağız. Hem zaman kaybı yaşamayacaksınız hemde işleriniz seri şekilde çözüme kavuşmuş olacak” diye konuştu.Albayrak’ın ziyaretine UKOME Daire Başkanı Hasan Bayram ve başkan danışmanları da eşlik etti. Oda başkanı Mustafa As ve yönetim kurulu üyeleri Albayrak’ı kapıda karşıladı.

 

BİRİM KURULMALI

 

Ziyarette konuşan Oda Başkanı Mustafa As, Albayrak’a ziyaretinden ötürü teşekkür edip, “Çalışmalarınızı takdirle karşılıyoruz ve memnunluk duyuyoruz. Gerçekten çok güzel çalışmalar yapılıyor.UKOME’nin yeni düzenlemeleriyle sıkıntılarımızın çözüleceğine de inanıyoruz. Öncelikli talebimiz Büyükşehir Belediyemizin Çerkezköy’deki hizmet binasında evrak işlerinin yapılarak sıkıntılarımızı çözümleyecek bir birimin kurulması.Ayni zamanda S ve J plaka çalışmaları da esnafımız tarafından memnunlukla karşılanıyor. Korsan çalışanlar araçlara da büyük bir caydırıcılık olduğuna inanıyor, sürmesini diliyorum”dedi.

 

11 İLÇE İLE TEKİRDAĞ’IZ

 

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak’ta  “Tekirdağ artık il merkezinin değil 11 ilçenin ismidir. Büyükşehir yasası çıkarken de Merkez ilçe Süleymanpaşa olarak belirlenmiş, diğer 11 ilçe ile birlikte Tekirdağ’ız.Eğer Tekirdağ Büyükşehir olmasaydı bu gün büyükşehrin yaptığı tüm hizmetleri Vahap Başkan yapacaktı. Ama kanunda belirtildiği gibi ilçelerde belediye hizmetlerinin yüzde 75’ini büyükşehir, kalan yüzde 25’lik hizmeti de ilçe belediyelerimiz yapıyor. Büyükşehir Belediye Başkanı olarak birde benim model oluşturma gibi ayrı bir görevim var.İl genelinde yapılması gereken işlere yeni hizmetler eklenmesinin yapılmasını sağlamaktır” dedi.

 

OTOBÜSLERİ VATANDAŞ İSTEDİ

 

14 Büyükşehir belediyesi içinde en çok çalışanın Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olduğunu, toplu taşımaya yönelik uygulamalarda kimsenin ekmeği ile oynamadıklarını belirten Albayrak, “Ama artık tahammülümüz yok. Herkes yasal çerçeveye uymak zorunda. Belediye olarak Çorlu, Çerkezköy,Kapaklı,Saray ve Muratlı’ya belediye otobüs seferleri koyduk. Buda bizden vatandaşların talebi idi. Ben inanıyorumki bu konuda da sizlerle uyum içinde çalışacağız” dedi.

 

70 KORSAN ARACA İŞLEM YAPILDI

 

UKOME Daire Başkanı Hasan Bayram da yeni uygulama kapsamında Çerkezköy’de şehir içi yolcu taşımacılığı yapan 55 araçtan 51’inin işlemlerinin tamamlandığını, üç dört araçta sorun olduğunu ve halledildiğinde işlemlerinin yapılacağını söyledi.Bayram ayrıca UKOME’nin aldığı karar gereği araçların tek renk boyanacağını ve araç sahiplerinin kısa süre içinde de boyama işlemini yapması gerektiğini belirtti. Ayrıca Çerkezköy - Kapaklı arası çalışan araçlarıntek hat olacağını ve mart ayında devreye sokulacağını, Kızılpınar ve Veliköy’ünde ikinci etapta yapılacak çalışma da hatlarının belirleneceğini söyledi.Bayram korsan araçla mücadelenin de sürdüğünü, 70 korsan araca yasal işlem yapıldığını kaydetti.

 

Haber / Seyit SÜREN


0282 726 91 91
0282 747 65 10