Yeni ekipmanlar yeni yerlerinde

Geri dönüşüm ve atık toplama çalışmalarının aksamaması için yeni ekipmanlar temin eden Kapaklı Belediyesi, yeni ekipmanları şehrin işlek noktalarına yerleştirdi.

Kapaklı 24.02.2017 20:24:00 0
Yeni ekipmanlar yeni yerlerinde

12 ADET YENİ EKİPMAN ALINDI

 

Kapaklı Belediyesi geri dönüşüm ve atık toplama çalışmalarının aksamaması için yeni ekipmanlar temin etti. Ambalaj Atıkları Yönetim Planı kapsamında Kapaklı genelinde ambalaj atık toplama ekipmanı sayısını arttıran Kapaklı Belediyesi  İçecek kutusu şeklinde olan 12 adet yeni atık toplama ekipmanını  Kapaklı’nın işlek noktalarına yerleştirdi.

 

VATANDAŞLARIMIZ DİKKAT ETMELİDİR               

 

Konu hakkında açıklama yapan Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, “Daha önce yerleştirilmiş olan ambalaj atık toplama ekipmanlarında olduğu gibi yeni ekipmanlara da sadece Kağıt, Plastik ve Metal ambalaj atıkları atılması gerekiyor.Cam ambalajların cam kumbaralarına, diğer evsel atıkların da çöp konteynırlarına atılması konusunda da vatandaşlarımız dikkat etmelidir'' ifadelerini kullandı.

 

YIL İÇİNDE ARTIRILACAK

 

Ekipmanların yıl içinde artırılmasını planladıklarını ifade eden Başkan Mandalı, “2016 yılı içerisinde 346 ton kağıt, 73 ton plastik, 4 ton metal ve 180 ton cam olmak üzere toplam 602 ton ambalaj atığı ayrı toplanarak geri dönüşüme kazandırdık. 1 ton kağıt ambalaj atığının geri dönüşüme gönderilmesi ile 17 adet ağacın kesilmesi önleniyor buna göre sadece kağıt ambalajlarımızı geri dönüşüme gönderdiğimiz için Kapaklı olarak 2016 yılı içerisinde 5.882 adet ağacın kesilmesini önlemiş olduk. Ayrıca yeni yerleştirdiğimiz ambalaj atık toplama ekipmanlarının sayısını yıl içerisinde daha da arttırmayı planlıyoruz'' diye konuştu.

 

EN YAKIN EKİPMANA ATABİLİRLER

 

İrfan Mandalı konuşmasının sonunda ise, “Vatandaşlar evlerinden çıkan ambalaj atıklarını kendilerine en yakın ambalaj atık toplama ekipmanına atabilirler. Vatandaşlarımız atıklarını Atık getirme merkezine de  getirebilir veya taşıyamayacağı kadar çok ambalaj atığı var ise 444 80 59'dan  Temizlik İşleri Müdürlüğümüzü arayarak kapısından alınmasını sağlayabilir'' açıklamasında bulundu.

 

Haber / Emrah ÇOĞALAN


0282 726 91 91
0282 747 65 10