Tüm Ücretsiz Kartlar TESKİ'den Dağıtılacak

Büyükşehir otobüsleri 65 yaş üstü vatandaşlar ile engelliler ve engelli refakatçilerini ücretsiz taşıyacak. Kartlar TESKİ'den dağıtılacak.

Tekirdağ 28.02.2017 20:52:00 0
Tüm Ücretsiz Kartlar TESKİ

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanlığı tarafından hizmete sunulan halk otobüsleri vatandaşlar tarafından takdir toplarken engelli, engelli refakatçisi ve 65 yaş üstü vatandaşların araçları ücretsiz kullanabilmeleri için kendilerine kart verileceği öğrenildi. Kartta hak sahiplerininiki hafta içinde TESKİ hizmet binalarındaki Ulaşım Daire Başkanlığı birimlerine müracaat edilebileceği ifade edildi.Diğer yandan öğrenciler de öğrenci kimlik kartlarıyla araçları indirimli olarak kullanabilecekleri öğrenildi.

 

ÇORLU 5 YILDIR UYGULUYOR

 

Tekirdağ Çorlu, Çorlu Saray olmak üzere iki hat çalışırken, artık ilçelerde mevcut usul olsun istenmiyor. Yetkililer tarafından yapılan açıklamada tüm ilçelerde yaşayan engelli, engelli refakatçisi ve 65 yaş üstü vatandaşlar için kart çıkarılacağı ifade edilirken, “Bu kartların artık Tekirdağ’ın tüm ilçelerinde kullanılmasını istiyoruz. Çorlu Belediyesi bunu 5 yıldır uyguluyor ve amacımız bunu tüm ilçelerde hayata geçirebilmek” açıklamasında bulunuldu.

 

CİHAZ YERLEŞTİRİLİYOR

 

El Birlik ile Kale Birlik araçlarında da dönüşümü sağlamak istediklerini belirten yetkililer, “Araçlara validator cihazı takarak vermiş olduğumuz kartlar ile engelli, engelli refakatçisi ve 65 yaş üstü vatandaşlar otobüsleri ücretsiz kullanabilecekler. El Birlik firması dönüşüm projesi kapsamında cihazlardan aldı ve araçlarına takmaya başlayacak. Kale Birlik firmasının da kısa bir süre içinde yeni sisteme geçeceğini düşünüyoruz” ifadeleri kullanıldı.

 

YENİ OTOBÜS ALINACAK

 

Saat 07.00’dan gece 23.00’a kadar 2 saatte bir araçların kalktığını ifade eden yetkililer, “Özel halk otobüslerini sistemin içine çekmeyi hedefliyoruz. Sistem oturduğu taktirde de kendi araçlarımızı bugüne kadar girmeyen bölgelere göndererek vatandaşımızın hizmetine sunacağız. Kısa bir süre önce Saray İlçesinde minibüsçüler para kazanamadıklarını ifade kontak kapatmışlar. Bizlerde vatandaşlarımız mağdur olmasın diye bir aracımızı oraya yönlendirdik. Otobüs sayımız yetersiz durumda. Geçen sene 16 adet otobüs aldık ve bu sene sayıyı daha da artırarak hizmet gitmeyen yerlere hizmet vereceğiz” denildi.

 

Haber / Emrah ÇOĞALAN


0282 726 91 91
0282 747 65 10