TREPAŞ İçin Ne Gam

Bağlık Mahallesi Köroğlu Sokak'taki bir binada sakinler binanın iskan almasından sonra TREPAŞ'tan saat bağlamasını istedi. TREPAŞ, "Saat yok" dedi. Halk şantiye tarifesi öderken, "BÃ?

Çerkezköy 5.03.2017 20:10:00 0
TREPAŞ İçin Ne Gam

Bağlık Mahallesi Köroğlu Sokak numara 6 adresinde ikamet eden daire sakinleri iskanlarını almalarına rağmen TREPAŞ’ın, ‘Elektrik saati yok’ demesine tepki gösteriyor. Her ay apartman elektriğinin yaklaşık 7-8 bin TL arasında gelmesi ve daire başına da 250-300 TL arasında fatura ödemekten bıktıklarını ifade eden daire sakinleri TREPAŞ’ı sorumsuzlukla suçladı.

 

BÖYLE BİR SAÇMALIK OLUR MU?

 

TREPAŞ’ta elektrik saatinin bulunmamasına tepki gösteren Bağlık Mahallesi Köroğlu Sokak’ta 6 numaralı binanındaire sakinleri yaşadıkları sıkıntıya biran önce çözüm bulunmasını istiyorlar. Daire sakinlerinden Suat Işık yaptığı açıklamada, “Yaklaşık iki hafta önce apartmanın iskânını aldık. Binanın elektrikçisi ve müteahhitle görüştük. Evraklarımızı hazırlayarak teslim ettik. TREPAŞ yetkililerinin sözde yaptıkları açıklamaya göre ellerinde elektrik saati yokmuş. Böyle bir saçmalık nasıl olur” ifadelerini kullandı.

 

BİZİM GİBİ BİNLERCE VATANDAŞ BEKLİYORMUŞ

 

Müteahhit ve birkaç daire sakiniyle toplantı yaptıklarını sözlerine ekleyen Işık, “TREPAŞ’tan ‘saat yok’ açıklamasıyla birlikte en geç üç hafta sonra elektrik saatlerinin geleceği ve bizler gibi çok sayıda vatandaşın bu şekilde saat beklediği ifade edildi. Şantiye elektriği olduğu için her ay bu binaya 7-8 bin TL fatura geliyor. Ayrıca hane başına da 250-300 TL para ödüyoruz” dedi.

 

BÖYLE SAÇMA BİR SİSTEM OLAMAZ

 

30 hanelik apartmanda tek saat olduğu için çoğu zamanda kaldıramadığı için saatin şalterinin attığını ifade eden Suat Işık, “30 hane tek saati kullanıyor. Önceden iskânımız olmadığı için bahane ediyorlardı ama şimdi iskânımız olmasına rağmen hala oyalıyorlar. TREPAŞ yetkililerine saatlerimizi dışarıdan alalım dememize rağmen buna da izin vermiyorlar. Elektrik paralarını vatandaşlardan da toplayamıyoruz. TREPAŞ bu sorunu çözmüyor. Bir saat için üç hafta bekletilir mi. Bir de saat takıldıktan sonra abone işlemi için bekletecekler. Böyle saçma bir sistem olamaz” açıklamasında bulundu.

 

Haber / Emrah ÇOĞALAN


0282 726 91 91
0282 747 65 10