Esnaf İçin Servete Kefil Oldular

Çerkezköy Esnaf ve Sanatkârlar Kredi Kefalet Kooperatifi'nde yönetim mali kongrede güvenoyu aldı. BaşkanYaztepe, 2016'da kefil oldukları esnafa 40.7 milyon TL tutarında kredi kullandırdıklarını söyl

Çerkezköy 6.03.2017 19:34:00 0
Esnaf İçin Servete Kefil Oldular

Çerkezköy Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi’nin önceki pazar günü gerçekleşen 38’nci mali kongresinde Muzaffer Yaztepe başkanlığındaki yönetim güvenoyu aldı. Kooperatifin konferans salonunda Hükümet Komiseri Ergin Esen’in gözetiminde yapılan kongre Kooperatif Başkanı Muzaffer Yaztepe’nin açış konuşmasıyla başladı, ardından divan seçimi gerçekleşti.

 

ATAKAN DİVAN BAŞKANI

 

Kongre divanı Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi 29. Bölge Birliği Başkanı İsmail Atakan başkanlığında Havsa Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Refik Elmas,Çerkezköy Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi ortaklarından Sami As ve Murat Kılınç’tan oluştu.

 

İSTEDİĞİMİZİ ALDIK

 

Ardından yine söz alan Muzaffer Yaztepe kooperatifinin faaliyet ile gelir gider raporlarını okudu. Yaztepe, “Kooperatiflerimizin kefaleti ile Halk Bankası kaynaklarından esnaf ve sanatkarlara kullandırılan işletme kredisinde 2017 yılında kullandırılacak kredilere ilişkinuygulama merkez birliğimizin hükümet nezdinde yapmış olduğu çalışmaları neticesinde kooperatif kredileri şahıs üst limitleri 1 ve 2’nci risk grubundaki kooperatifler için 150 bin; 3, 4. ve 5’nci risk  grubundaki kooperatifler için 100 bin, 6 ve 7’nci risk grubundaki kooperatifler için 75 bin  TL olarak belirlendi.

 

2016’DA 40.7 MİLYON TL

 

Kredilerde hazinece sağlanan reel faize destek oranı yüzde 50 olarak devam etmektedir. Bir yıla kadar vadeli kredilerde yıllık faiz oranı yüzde 4; 2 ila 5 yıla kadar uzun vadeli kredilerde yıllık faiz oranı yüzde 5 olarak belirlenmiştir ve uygulama bu şekilde devam etmektedir.2016 yılında kullandırılan kredi hareketi 40 milyon 726 bin TL olarak hesaplanmıştır.Kredi kullanan 625 kişi mevcut üye sayısı 808 kişidir.2016 yılına devreden sabit plasmanımız 19 milyon 600 bin TLiken 2016 yılı içinde alınan 10 milyon 400 bin TL ek plasman ile sabit plasmanımızı 30 milyon TL’ye yükselttik. Büyüme oranımız yüzde 50’nin üzerinde olmuştur” dedi.

 

EN İYİ ŞEKİLDE KARŞILANIYOR

 

Kooperatif yönetim kurulunun istek ve taleplerinin banka yetkililerince en iyi şekilde karşılandığı belirten Yaztepe ardından 2016 yılı gelir ve giderine ilişkin bilgilendirmede bulundu. Geçen yıl 679 bin 504 TL gelire karşın 530 bin 869 TL giderleri olduğunu belirten Yaztepe müspet karlarını 148 bin 634 TL olarak açıkladı. 2017 yılı tahmini bütçesini ise 700 bin TL olarak hazırladıklarını söyledi. Yaztepe’nin raporları oy birliğiyle kabul edildi.

 

ÖDEMELERE DİKKAT

 

Yaztepe güvenlerinden ötürü kooperatif üyelerine teşekkür edip şunları söyledi: “Üyelerimizin yararına olan çalışmalarımızla kooperatifimizin itibarını ve geleceğini sağlam zeminde tutmak için Halkbank ile güvene dayalı mevzuatlarla uygun olarak çalışma gayreti içerisindeyiz. Banka kredilerde kefaletimizden dolayı bizleri sorumlu tutmakta, kredi alacağını kooperatif hesaplarından tahsil etmektedir.Sınırlı imkânlarımızla faaliyetimizi sürdürebilmek için sizlerin yardımına ve desteğine ihtiyacımız var.Kullandığınız kredilerinizi zamanında ödemeniz konusunda dikkatli ve duyarlı olmanızı sizlerden bekliyoruz.”

 

KOOPERATİF BAŞKANLARI

 

Sosyal sorumluluk çerçevesinde yaptıkları çalışmalara dair de bilgilendirmede bulunan Yaztepe bu anlamda 2016’da çeşitli faaliyetlere 53 bin 500 TL tutarında kaynak aktardıklarını dile getirdi. Yönetim olarak üyelere daha iyi şartlarda hizmet verme çabasında olduklarına değinen Yaztepe tüm konuklara ve üyelere teşekkür ederek konuşmasını tamamladı. Kongreye Tekirdağ, İstanbul, Edirne ve civar iller ile ilçelerden çok sayıda kooperatif başkanı katıldı.

 

Haber / Seyit SÜREN


0282 726 91 91
0282 747 65 10