Kadınların Anayasa Değişikliğine ''Hayır'' Borcu Var

CHP PM Üyesi Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü dolayısıyla yazılı bir mesaj yayımladı.  

Tekirdağ 7.03.2017 19:49:00 0
Kadınların Anayasa Değişikliğine

Atatürk’ün kurduğu Cumhuriyetin temeline harç koyan kadınların tek adam rejimine dayatan Anayasa değişikliğine bir “hayır” borcu olduğunu söyleyen Yüceer, “Hiç kuşku yok ki kadınlar Cumhuriyete olan bu borcu ödeyeceklerdir” dedi.

 

CUMHURİYET BİR KADIN DEVRİMİDİR

 

Yüceer mesajında, ‘’8 Mart,  tüm Dünyada kadınların eşitlik ve daha huzurlu yaşam özlemlerini dile getirdikleri mücadele günüdür. Kadınlar siyasal, ekonomik ve sosyal hakları için yüzyılı aşkın bir süredir mücadele etmektedir. Ülkemizde Cumhuriyetin odak noktasında yer alan kadınlar, modern ve çağdaş günlere gelmemizde önemli görevler başarmışlardır.Cumhuriyet kadınla, kadın da Cumhuriyetle yükselmiştir. Cumhuriyet bir kadın devrimidir. Cumhuriyet kadından yanadır, kadın da Cumhuriyet’ten. Kadın, aydınlanmanın öncüsüdür. Kadın, çağdaşlaşmanın öncüsüdür.

 

Kadın değişimin öncüsüdür. Ancak, kadınlar toplumsal ve siyasi hayatta tüm rollerin üstesinden başarıyla gelmiş olmasına rağmen hâlâ hak ettikleri değeri görememekte, ikinci plana itilmekte, şiddet görmekte ve katledilmektedir.’’ ifadelerine yer verdi.

 

KADINLAR YAŞAM HAKKINI KORUMANIN PEŞİNE DÜŞTÜ

 

‘’Cumhuriyet aydınlığı ile birlikte çağdaşlarından çok önce haklarına kavuşan kadınlar, toplumsal cinsiyet eşitliği bir yana, artık birincil insan hakkı olan yaşam hakkını korumanın peşine düşmüştür.’’ diyen Yüceer, ‘’Kadına uygulanan cinsiyet temelli ayrımcılık,  kadının adını yok sayan, kadını birey olarak görmek istemeyen, kadın erkek eşitliğine inanmayan çağdışı anlayıştan kaynaklanmaktadır.

 

Bu çağdışı anlayış, kadını çalışma yaşamından, toplumsal yaşamdan dışlamakta,  kadının rollerini sadece annelik ile sınırlı tutmaktadır.’’ dedi

 

GÜN AYDINLIK BİR GELECEK İÇİN MÜCADELE GÜNÜDÜR

 

Yüceer, iktidarın tek adam rejimini dayatan yeni Anayasa değişikliği ile kadın haklarına bir darbe daha vurduğunu belirterek, ‘’Ancak kadınlar eşitliği, geleceği, demokrasiyi ve özgürlüğü kazanmak için, hiçbir maddesinde ‘kadın’ geçmeyen bu Anayasa değişikliğine hayır diyecektir. Ulu Önder Atatürk’ün kurduğu Cumhuriyetin temeline harç koyan kadınların, bu Anayasa değişikliğine bir ‘hayır’ borcu vardır. Hiç kuşku yok ki kadınlar Cumhuriyete olan bu borcu ödeyeceklerdir.

Gün aydınlık bir gelecek için mücadele günüdür!’’ dedi.

 

MÜCADELEMİZ DEVAM EDECEK

 

‘’Hayatın her alanında eşit haklara sahip olarak mutlu bir Türkiye’yi inşa edene kadar mücadelemiz devam edecek. ‘’ diyen Yüceer, mesajını, ‘’8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günümüz kutlu olsun.

Cumhuriyetin aydınlık yüzü kadınlara bin selam olsun…’’sözleriyle noktaladı.

 

Haber / Pınar SANCAR


0282 726 91 91
0282 747 65 10