"Mutfağa, Banyoya, Bahçeye Dikkat"

Kömürköylüler Derneği'nin 8 Mart etkinliğine konuk olan Özel Optimed'den Hemşire Fatma Dev her dört kazadan birinin evlerde gerçekleştiğini; mutfak, banyo ve bahçelerin en riskli yerler olduğunu sÃ

Çerkezköy 7.03.2017 19:51:00 0

Kapaklı Kömürköylüler Derneği, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü nedeniyle dernek lokalinde bayanlara yönelik bir kahvaltı programı düzenledi.Dernek Başkanı Seyfi Özgerçek, kahvaltı programına katılımın yoğun olmasından mutluluk duyduklarını söyledi. Başkan Özgerçek, Ayrıca kahvaltı programının ardından düzenlenen panelde Çerkezköy’de faaliyet gösteren Özel Optimed Hastanesi  hemşirelerinden Bilge Dev, kadın sağlığı ve güvenliği hakkında kadınları bilgilendirdi. Kahvaltıya Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı’nın eşi Fatma Mandalı ve kızı 26. Dönem CHP Tekirdağ Milletvekili adayı Arzu Mandalı Sucu da katıldı.

 

GELENEKSEL HALE GETİRECEĞİZ

 

Dernek Başkanı Seyfi Özgerçek bu yıl ilkini düzenledikleri kahvaltının geleneksel hale geleceğini belirtip 8 Mart olarak belirlenen kahvaltı gününün, o günün yoğunluğundan esasla bir gün öne çekildiğini kaydetti. Özgerçek tüm konuklara, Hemşire Bilge Dev ile Özel Optimed Hastanesi’nin kurumsal iletişim sorumluları Metin Demirtaş ve Nagihan Aktaş’a teşekkür edip günlerini tebrik etti.

 

RUHEN VE BEDENEN İYİ OLMA HALİ

 

Bilge Dev etkinliğe katılan kadınları öncelikle kadın sağlığı ve güvenliği konularında bilgilendirdi sonra genel sağlık konularındabilgilendirmelerde bulundu. Dev, “Sağlık ruhen ve bedenen iyi olma haldir. Sağlığımızı etkileyen faktörler yaşadığınız yer, kalıtım, bireyin davranışı/yaşam biçimi, kilo, küresel çevre, gelir kaynağı (para), kültür, sosyal ilişkiler, aile ilişkileri, sağlık hizmetlerinden yararlanma, yaş, cinsiyet, iş-meslek, inanç ve eğitimdir.

 

HER DÖRT KAZADAN BİRİ

 

Tüm bunların yanı sıra iş kazaları, ev kazaları vs gibi durumlarda yaşanmaktadır. Örneğin; ülkemizde 2015 yılında yapılan araştırmalara göre kazaların yüzde 25’i ev kazalarıdır. Yılda yaklaşık altı milyon insanın ev kazasına uğramakta ve bu kazalarda üç dört bin kişinin yaşamını yitirdiği görülmektedir” dedi.

 

EVDE BU BÖLÜMLERE DİKKAT

 

Dev şöyle devam etti:  “En sık karşılaştığımız ev kazaları düşme, kesiklere bağlı yaralanma, yabancı cisimlerle boğulma, zehirlenme, yanıklar, elektrik çarpmasıdır. Evde en tehlikeli yerler mutfak, banyo ve bahçelerdir. Bu nedenle özellikle bu gibi yerlerde de çok dikkatli olunmalıdır.”

 

Haber / Seyit SÜREN


0282 726 91 91
0282 747 65 10