Çerkezköy'e hırsızlar da göç ediyor

Sanayileşme ile birlikte nüfusu hızla ve sürekli artan Çerkezköy'de kamu hizmetleri kent hızının arkasında kaldı. İlçeye yönelik göç emekçilerle sınırlı değil. Hırsızlar da dadan

Çerkezköy 8.03.2017 20:55:00 0
Çerkezköy

Kentleşmenin hızına kamu ve kamu hizmetleri de ayak uydurmakta zorlanıyor. Kızılpınar’da hırsızlık vakaları önüne geçilemez hale geldi. Mahalleli adeta, “İmdat” çığlığı attı.

 

Ülkemizde sanayileşmenin Batı’da yoğunlaşması ve kabına sığmayan sanayileşmenin giderek yayılmasından İstanbul’a komşu veya yakın mesafeli yerlerden Çerkezköy’de nasibini aldı. Yoğun sanayileşme beraberinde yoğun ve sürekli göçü getirirken Çerkezköy, nüfusu en hızlı artan ilçeler arasında yer edindi. Ancak Çerkezköy’e göç edenler ekmeğinin peşindeki emekçiler ile sınırlı değil. Çerkezköy’e ne yazık ki hırsızlar da dadandı.

 

HERKESİ GÖREVE DAVET ETTİLER

 

Kızılpınar Mahallesi’nde son bir aydır yaşanan hırsızlık olayları mahalleli kadar esnafı da canından bezdirdi. Özellikle AK Partili Çerkezköy Belediye Meclis Üyesi Ali Dönmez’e ait kuyumcu dükkânının üstelik gündüz gözüyle soyulmasıve her gün artan vakalardan esasla mahallede güvenlik zafiyeti olduğunu ifade eden vatandaşlar milletvekillerini, bürokratları ve siyasi ilçe başkanlarını göreve davet ederek, gerekli çalışmaların yapılmasını istediler.

 

SAAT FARKI GÖZETMİYORLAR

 

Gözü dönmüş hırsız yada hırsızlar saat gözetmeksizin gözlerine kestirdikleri ev ve işyerlerine girerken, mahalleli de artık isyan bayrağını çekti. Son bir ayda birçok ev ve iş yerine giren hırsızların mahallede istedikleri gibi cirit attığını ifade eden mahalle sakinleri, “Artık canımıza tak etti. Hırsızların yüzünden geceleri sokağa çıkamaz olduk. Gözleri dönmüş hırsızların ellerindeki kesici aletlerle bizlere de zarar vermelerinden korkuyoruz. Mahallemizde kameralar olmadığı için adeta cirit atıyorlar ve gözlerine kestirdikleri her yere girerek amaçlarına ulaşıyorlar” serzenişinde bulundular.

 

YÜKTE HAFİF, PAHADA AĞIR

 

Hırsızların levye yardımıyla kapıları zorlayarak açtıklarını belirten mahalleli, “Kısa bir süre önce tavukçu dükkânına giren hırsızlar sadece kasada ki bozuk paraları alarak kasayı yere atmışlar. Hırsızlar Hürriyet Caddesi üzerinde bulunan tüm işyerlerinin kapılarını zorlarken, kimisine de girerek emellerine ulaşmayı başarmışlar. Dükkânlarda bulunan kameraları da etkisiz hale getirmeyi başaran hırsızlar geldikleri gibi ellerini kollarını sallaya sallaya kayıplara karışıyorlar” denildi.

 

BİR GELEN BİR DAHA GELİYOR

 

Mahalle sakinlerinden Şükrü Satar’ın iki kerede dokuz adet koçunu çalan hırsızlardan hala bir ses çıkmazken mahallelinin kendi tedbirini artık kendisinin almaya başladığı öğrenildi. Güvenlik önlemlerinin artırılması adına gerekirse imza toplamaya hazır olduklarını ifade eden mahalle sakinleri Kızılpınar için artık gereken önlemin alınmasını istedi. Kimi vatandaşta Kızılpınar Mahallesi’nin artık Teksas’tan bir farkının kalmadığını ve insanların dışarı da bile gezerken korkar duruma geldiğini ifade etti.

 

Haber / Emrah ÇOĞALAN

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10