Kızılpınar'da Devir Teslim

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından '11 İlçeye 11 okul' projesi kapsamında Kızılpınar'a yaptırılan 21 derslikli okul için devir teslim töreni yapıldı.

Çerkezköy 10.03.2017 21:32:00 0
Kızılpınar

Kızılpınar Mahallesi’nde Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından ’11 İlçeye 11 Okul Projesi’ kapsamında yaptırılan 21 derslikli Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Gazi Mustafa Kemal Ortaokulu dün düzenlenen tören ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne teslim edildi. Tören saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlarken, kürsüye ilk gelen İl Milli Eğitim Müdürü Ersan Ulusan oldu.

 

NORMAL EĞİTİME GEÇMİŞ OLACAKLAR

 

Ulusan yaptığı konuşmada, “Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’nin bu yaklaşımını minnetle karşılıyoruz. Düşünce safhasından şu ana kadar etkisi ve katkısı olan Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, eski valimiz, eski Milli Eğitim Müdürümüz, İl, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü personeline ve bütün paydaşlarına teşekkür ediyorum.31 Aralık 2014 tarihinde imzalan protokol ile 21 derslikli bu okul ile ikili eğitim yapan Kızılpınar 125.yıl Ortaokulu normal eğitime geçmiş olacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın işaretleriyle 2019 yılı itibariyle ülkemizin mühim sorunu olan ikili eğitimden tekli eğitime geçilmesi yönünde çalışmalar devam ediyor” dedi.

 

YENİ PROJELER VAR

 

“Türkiye’de en çok göç alan iller başında gelen ilimizin bilhassa Çerkezköy ilçesi Kızılpınar Mahallesi’ne yapılan bu okulun değeri bu açıdan da oldukça önemlidir” diyerek konuşmasını sürdüren Ersan Ulusan, “Değerli yatırımın yanı sıra bakanlığımızın yatırım programı kapsamında bizde 24 derslikli bir okul yaparak söz konusu hedefi gerçekleştirmeye katkı sağlayacağız. Kamu yatırımları arasında Kızılpınar’da 21 derslikli biten bir okulumuz var ve kullanıma hazır. Kızılpınar’da 24 derslikli ilkokulumuz ihale aşamasında. Yine 24 derslikli imam hatip lisemiz kampus alanına yapılacak ve ihale aşamasında.

 

EĞİTİMİN KALBİ KİRAZPINAR’DA ATACAK

 

Yine Kızılpınar’a 24 derslikli imam hatip lisesi, 100 öğrencilik imam hatip lisesi pansiyonu, temel eğitim için iki tane 21 derslikli okul, Ambardere’ye 32 derslikli meslek lisesi ve 3 atölye, Enesler Anadolu Lisesi’ne spor salonu, Kızılpınar’a 24 derslikli Anadolu Lisesi ve rehberlik araştırma merkezine yeni bir yer 2017 yatırım programı için tekliflerimiz arasında. Büyükşehir Belediyesi’ne toplamda 254 derslik ve bir spor salonu ile eğitime yaptığı katkı için teşekkür ediyorum. Bu okulun bilhassa YGS’ye girecek olan öğrencilerine başarılar diliyorum” diye konuştu.

 

GURURLUYUZ

 

İl Milli Eğitim Müdürü Ulusan’ın ardından kürsüye gelen Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, “Geçen yıl itibariyle Çerkezköy ilçemiz 12 bin 500 nüfus aldı. Nüfusu Türkiye en hızlı büyüyen ikinci ilçeyiz. Bununla beraber en temel ihtiyacımız olan okulu bugün Büyükşehir b-Belediyesi’nden teslim almanın, Kızılpınar Mahallesi’ne teslim ediyor olmanın gurur ve mutluluğunu yaşıyoruz. Hızla gelişen bu mahallemizde kamu ve okul yatırımlarının ihtiyacını defalarca dile getirdik. Çerkezköy’de yakın zamana kadar ortalama sınıf nüfusu sayısı 52’lerle 55’lerle telaffuz edilir durumdaydı.  Yeniyatırımlarla bu sayıyı aşağıya çekme mücadelesinde bulunan öncelikle ilçe milli eğitim müdürümüze teşekkür ediyorum. Göreve geldiği günden bugüne milli eğitim noktasında Çerkezköy’ün sıkıntılarını ısrarlı bir şekilde dile getirerek kamu kaynaklarını Çerkezköy’e Kızılpınar’a çekme mücadelesinden dolayı dasayın kaymakamımıza da teşekkür ediyorum” dedi. Akay sözlerini okulu ilçeye kazandıran Büyükşehir Belediye Başkanı ile meclise teşekkür ederek tamamladı.

 

İKİ OKULUMUZ KALDI

 

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak ise, “11 ilçeye 11 okul projesinin ikincisini teslim etmenin mutluluğu içindeyiz. 8 Ağustos 2014’te valilikte yaptığımız protokol çerçevesinde adım atılmıştır. En son iki okulumuz kaldı. Kendi hizmet süremiz içerisinde 11 okulu tamamlamış olacağız. Bu okulun bir özelliği, benim için önemlidir ki temelini genel başkanım attı. Okul projelerimiz dışında üç sen içinde okullara büyük yardımlar yaptık. Elimizden geldiğince yapmaya da devam edeceğiz. İki cem evi yapıyoruz. Camilere de yardımlarımızı devam ettiriyoruz. Tekirdağ’ın nüfusu 972 bin oldu ve gelecek sene 1 milyonu bulacağız ve her sene 35 bin artıyor. Göçten dolayı Çerkezköy’ün her yıl bir okula ihtiyacı var. Mutlaka hayırseverlerimizin ve hepimizin eğitime katkıda bulunması gerekiyor. İnsana yapılan yatırım en büyük yatırımdır” diye konuştu.

 

MUSTAFA KEMAL ATATÜRK OLMALIYDI

 

Albayrak’ın konuşmasını tamamlamasının ardından kürsüye gelen CHP Tekirdağ Milletvekili Faik Öztrak ise, “Kapıdan içeri girerken genç arkadaşlarım karşıladı. Yüzlerine baktım pırıl pırıl, iftihar ettim. Bu okul evet açıldı ama, ‘Vekilim taleplerimiz var dile getirin’ dediler. Kütüphane, akıllı tahtalarımız, tabletlerimiz yok dediler ve değerli belediye başkanımızdan yolu istiyorlar. Bu yolu biran önce bitirin rahat rahat gidip gelelim dediler. Okulumuzun adı Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Gazi Mustafa Kemal Ortaokulu. Ben bir düzeltme yapayım ki Gazi Mustafa Kemal Atatürk Ortaokulu olması lazımdı. Çünkü o bizim Türk’ün atasıdır” açıklamasında bulundu.

 

FİKRİ HÜR VİCDANI HÜR GENÇLER

 

Proje için Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür eden Öztrak, “Bu ülkenin en büyük sermayesi bu genç arkadaşlarımız, bu genç çocuklarımızdır. Başka ülkelerin petrolü, kömürü altını var ama bizim gencimiz var. Kapıdan girerken o gençleri gördüm. Ben bu okulda Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi fikri hür vicdanı hür gençlerin yetişmesini istiyorum” ifadelerini kullandı.

 

TESADÜF DEĞİL

 

CHP Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer de yaptığı konuşmada, “Ne mutlu bize ki kısa bir zaman dilimi içinde bu okulun kurdelesini kesiyoruz. 11 ilçeye 11 okul projesi bu dönemde Büyükşehir’imizin hayata geçirdiği en önemli projelerden biridir. Emeği geçen herkese özellikle Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak’a Çerkezköylüler adına teşekkürü bir borç biliyorum. Bu okulun Kızılpınar’a yapılması tesadüf değil. Kızılpınar Çerkezköy’ün en hızlı ve çok göç alan mahallesi ve bununla beraber de derslik ihtiyacı en fazla ihtiyaç olan mahallelerinden biridir” dedi.

 

HAK ETTİĞİ YERE ULAŞTIĞI ORTADADIR

 

Çerkezköy’de 777’si resmi 149’u özel olmak üzere 926 dersliğin olduğunu sözlerine ekleyen Yüceer, “Ancak bundan daha kıymetlisi hala 293 dersliğe ihtiyacımız var. Cumhuriyet tarihi boyunca biriktirilen tüm dersliklerin 3’te 1’ine tekabül ediyor. 3 milyon TL’ye mal olan bu okulun her bir kuruşunun çocuklarımız için hakettiği yere ulaştığı ortadadır” ifadelerine yer verdi.

 

EKSİKLER GİDERİLECEK

 

Törende son olarak kürsüye gelen Tekirdağ Valisi Mehmet Ceylan ise yaptığı konuşmada, “Okulun hayırlı olmasını temenni ediyorum. Başta Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak olmak üzere Büyükşehir Belediye Meclis üyelerine teşekkür ediyorum. Türkiye’ye örnek davranışlarından dolayı kendilerine Tekirdağlılar adına şükranlarımı sunuyorum. Eğitim önemlidir, çocuklarımızın almış olduğu eğitim kalitesi hem fiziki şartların iyileştirilmesi hem de onlara verilen diğer eğitim materyalleriyle birlikte onların almış olduğu eğitim kalitesini en üst seviyeye çıkarmak bizim için en önemli olan hedeflerden bir tanesidir. Bu okulumuzun inşallah akıllı tahtasını tabletlerini ve diğer ihtiyaçlarını en kısa zamanda giderip çocuklarımızın da bu imkanlardan yararlanması için girişimlere başlayacağım” dedi.

 

DEVRİ YAPILARAK KURDELESİ KESİLDİ

 

Konuşmaların tamamlanmasının ardından 21 derslikli Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Gazi Mustafa Kemal Ortaokulu’nun İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne devri yapılarak kurdelesi kesildi. Düzenlenen devir teslim törenine Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban, Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, Marmara Ereğlisi Belediye Başkanı İbrahim Uyan, Malkara Belediye Başkanı Ulaş Yurdakul, Hayrabolu Belediye Başkanı Fahmi Altayoğlu, Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan, TESKİ Genel Müdürü Dr.Şafak Başa, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Gümüş ile İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri İrfan Danışmaz ve Yusuf Hayri, CHP İl Başkanı Recep Ökten, CHP Çerkezköy İlçe Başkanı Engin Camcı, CHP İlçe Kadın Kolları Başkanı Ebru Alaca, CHP İlçe Gençlik Kolları Başkanı Uğurcan Avcılar ile İlçe Yönetim Kurulu üyeleri, okul müdürleri ile öğrenciler katıldı.

 

Haber / Emrah ÇOĞALAN


0282 726 91 91
0282 747 65 10