Mehmet Akif Ersoy'u kabri başında andılar

Hacı Fahri Zümbül Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 11/G sınıf öğrencileri İstiklal Marşımızın şairi Mehmet Akif Ersoy'u İstanbul Edirnekapı'da bulunan kabri başında andılar.

Çerkezköy 12.03.2017 22:11:00 0
Mehmet Akif Ersoy

KABRİNİ ZİYARET ETTİLER

 

12 Mart İstiklal Marşımızın kabulünün 96.yılı ve Mehmet Akif Ersoy’un vefatının 81.yıldönümü anma töreni kapsamında öğrenciler büyük şairin kabrini ziyaret etti. Hacı Fahri Zümbül Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 11-G sınıfı öğrencileri okul idarecileri ile birlikte İstanbul Edirnekapı mezarlığına giderek, Mehmet Akif Ersoy’u kabri başında andılar.

 

GENÇLİĞİMİZLE VATAN AŞKINI YİTİRMEDEN YÜRÜMEYE DEVAM EDECEĞİZ

 

Okul idarecileri ziyaretle ilgili olarak yaptıkları açıklamada, “Ölümünün 81.yılında, bizler Mehmet Akif'in ışığından ve düşüncelerinden feyiz alarak, onun ideallerini, davasını ve İstiklal Marşı ruhunu gençlerimize aşılamanın, milli ve manevi değerlerimizle sahip çıkmanın çok önemli bir ödev olduğunu düşünüyoruz. Onun ruhunu, fikirlerini ve ideallerini gerçekleştirmek için gençliğimizle vatan aşkını yitirmeden yürümeye devam edeceğiz" ifadelerine yer verdi.

 

RUHU ŞAD MEKANI CENNET OLSUN

 

Ölümünün 78. yılında Mehmet Akif Ersoy'un, eserleri ve fikirleriyle bugünleri aydınlatmaya, ilham kaynağı olmaya devam ettiğini ifade eden yetkililer, “Türk insanı, bu büyük ve unutulmaz şairi, her gün sevgi ve saygıyla anmaya devam edecektir. Milli Şairimiz Ersoy, Türk gençliğine birçok eser bırakmıştır. Bunlardan en önemlisi Safahat'tır. Safahat'ın altıncı bölümünde Ersoy, 'Asım'ın Nesli'nden söz eder. 'Asım'ın Nesli' ilim, irfan, ahlak ve bilgi ile donatılmış, vatanını ve milletini seven ve bunlar için her türlü seferberliğe hazır olacak bir gençliktir. Bu gençlik bugün buradadır. Merhum Ersoy'un eserlerini, fikirlerini, hayallerini yaşatmaya devam edecektir. Ruhu şad, mekanı cennet olsun" açıklamasında bulundu.

 

MEHMET AKİF ERSOY KİMDİR?

 

Mehmet Akif Ersoy (doğum adı: Mehmed Râgıf , d. 20 Aralık 1873 - ö. 27 Aralık 1936), Türk şair, veteriner hekim, öğretmen, vaiz, hafız, Kur'an mütercimi ve siyasetçi. Mehmet Akif Ersoy, Türkiye Cumhuriyeti'nin ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin (KKTC) ulusal marşı olan İstiklâl Marşı'nın yazarıdır. "Vatan Şairi" ve "Milli Şair" unvanları ile anılır. Çanakkale Destanı, Bülbül, Safahaten önemli eserlerindendir. II. Meşrutiyet döneminden itibaren Sırat-ı Müstakim (daha sonraki adıyla Sebil'ür-Reşad) dergisinin başyazarlığını yapmıştır. Kurtuluş Savaşı sırasında milletvekili olarak 1. TBMM'de yer almıştır.

 

Haber / Emrah ÇOĞALAN


0282 726 91 91
0282 747 65 10