57. Alay Çanakkale'ye Uğurlandı

18 Mart Çanakkale Zaferi Kutlamaları için 7. Kez Çanakkale'ye yürüyüşe çıkacak olan 57 kişilik 57. Alay yürüyüş komitesi dün Tekirdağ Valiliği önünden uğurlandı.

Tekirdağ 13.03.2017 19:14:00 0
57. Alay Çanakkale

Uğurlama törenine Tekirdağ Valisi Mehmet Ceylan'ın yanısıra, Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat, Jandarma Alay Komutanı Albay Erdal Eren, Tekirdağ Emniyet Müdürü Mustafa Aydın, Basın Yayın Halkla İlişkiler Daire Başkanı Ahmet Poyraz,  Muratlı Belediye Başkanı Nebi Tepe, Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel ve Tekirdağ'lı vatandaşlar katıldı.Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşımızın okunmasının ardından başlayan törende 57. Alay Yürüyüş Komitesi Başkanı Hikmet Selim Yılmaz günün anlam ve önemini belirten bir konuşma gerçekleştirdi.

 

ÇANAKKALE BİZİM İÇİN ÖLÜMSÜZ BİR DESTAN

 

Sonrasında bir konuşma gerçekleştiren Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak  57. Alay'ın  Çanakkale'de ölümsüz mücadeleler verdiğini ve  yedi düvele meydan okuduğunu belirterek "Ebedi Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün  19 fırkayı burada kurup 57. Alayı oluşturması Tekirdağ için ayrı bir gurur kaynağıdır. Biz geçen yıl Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak yaptığımız sempozyumda Çanakkale Tekirdağ'dan başlar simgesini koyup bütün bu gerçekleri bir kez daha ortaya serdik ve bunları kitap halinde yayınladık. Çanakkale bizim için ölümsüz bir destandır. Türkiye Cumhuriyeti var oldukça var olacaktır. Bu süre içinde de Çanakkale bizim gururla anma günümüz, gurur kaynağımız olacaktır. Yürüyüşü düzenleyen komiteye teşekkür ediyorum. Yürüyüşe devam eden arkadaşlarıma sesleniyorum; dualarımızı şehitlerimize götürün. Ebedi önderimiz Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehitlerimizi rahmetle minnet ve saygıyla anıyorum ruhları şad olsun" dedi.

 

ATATÜRK’ÜN MİRASINI GELECEK NESİLLERE TESLİM EEDECEĞİZ

 

Uğurlama töreninde konuşan Tekirdağ Valisi Mehmet Ceylan, bu anlamlı yürüyüşün gelenekselleşmesinde katkısı olan herkese teşekkür ederek, “Vatanımız için, geleceğimiz için, bizler için hiç düşünmeden canlarını vererek bu vatanı bize emanet eden şehitlerimiz gibi bizlerinde aynı ideallerle ve onların kutlu yürüyüşünden ilham alarak; vatanımız için, milletimiz için, bayrağımız için çalışacağımızı ve mücadele edeceğimizi, Ulu Önder Atatürk’ün bize bıraktığı mirası hür ve bağımsız olarak gelecek nesillere teslim edeceğimizi belirtmek istiyorum. 1915’te başlayan kutlu yürüyüşü bize unutturmayan ve 57. Alay’ı yaşatan bu yürüyüşün, aynı coşkuyla ve aynı özgüvenle devam etmesini temenni ediyorum.” dedi.

 

‘’SAĞ SALİM GİDİP GELİN’’

 

Komite üyeleri "Sağ salim gidip gelin" diyerek uğurlanırken Tekirdağ'lı vatandaşlar yürüyüş komitesine alkışlarla ve korna çalarak destek verdi. Komite Başkanı Hikmet Selim Yılmaz da kendilerine destek veren başta Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanlığı  olmak üzere Tekirdağ Valiliği ve diğer kurumlara da teşekkür etti. Konuşmanın ardından, komite üyeleri ve yürüyüş heyeti, Çanakkale’ye uğurlandı.

 

Haber / Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10