"Derhal Hollanda'ya karşı ekonomik ve siyasi tavır alınsın"

Dün İlçe Teşkilatında partililer ile bir araya gelen Cumhuriyet Halk Partisi Tekirdağ Milletvekili Emre Köprülü 16 Nisan Referandumu ve ülke gündemine ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Çerkezköy 13.03.2017 19:24:00 0

Referandumun tek adam rejimi olduğunu kaydeden Köprülü “ Evinin tapusunu bile eşinin üzerine yapmayan toplum ülkenin tapusunu bir kişiye nasıl verebilir. Tek adam rejimini biz kabul etmiyoruz” diye konuştu. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya’nın Hollanda’da düştüğü durumdan ülkenin rahatsız olduğunu kaydeden Köprülü “ Eğer bu gerçekse Türkiye Cumhuriyetinin derhal Hollanda’ya karşı ekonomik ve siyasi tavır alması gerekiyor. Bu tavrı alamıyorsan o zaman hareketlerinde samimi değilsindir. Bakanım bu muameleyi görüyorsa derhal o ülkeye tavır alınmak zorundadır. Ancak bu tavrı almadan sadece referandum malzemesi yapacak nitelikle bu konuyu konuşuyorsan o zaman senin amacın başkadır. Bugün yaşadığımız da maalesef budur” diyerek yapılanların referandum malzemesi olduğu iddiasında bulundu.

 

Cumhuriyet Halk Partisi Tekirdağ Milletvekili Emre Köprülü Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Teşkilatına bir dizi ziyaret gerçekleştirdi.

 

“ÇERKEZKÖY’DE HAYIR’I ÇIKARTACAĞIZ”

 

Dün saat 14.00’de gerçekleşen programa CHP Çerkezköy İlçe Başkanı Engin Camcı, İlçe Kadın Kolları Başkanı Ebru Alaca, Gençlik Kolları Başkanı Uğurcan Avcılar ile partililer de katıldı. Gündemin 16 Nisan referandumu olduğunu kaydeden CHP İlçe Başkanı Engin Camcı “ 14 Mart( Bugün) Muharrem İnce Kapaklı’da mitingi yapacak. Bizde teşkilat olarak Çerkezköy’de Kadın ve Gençlik kolları üyelerimizle birlikte çalışmalarımızı aralıksız sürdürüyoruz. Çerkezköy’ün iki büyük mahallesini bitirdik. Bu mahallerimizi gezdikten sonra moralimiz daha da yükseldi. İnanıyoruz ki Çerkezköy’de büyük oranda Hayır’ı çıkartacağız” diye konuştu.

 

“HAYRETLE KARŞILIYORUM”

 

AK Parti İlçe Başkanı Abdullah Öğe’nin yerel gazetelerde çıkan açıklamalarını gülerek karşıladığını kaydeden Camcı “ Öğe’nin yorumlarını hayretle karşılıyorum. Biz iki haftadır sahadayız ve insanlarımızı dinliyoruz. Çok evi gezerek Hayır’ı biz görüyoruz. Bunlar ne zaman dışarıya çıktılarda gördüler ben bunu anlamıyorum. Biz Çerkezköy’de Hayır çıkacak diye çalışmalarımıza ara vermeyeceğiz. Daha da etkin bir şekilde çalışmalarımızı sürdüreceğiz” dedi.

 

MİTİNGE DAVET ETTİ

 

Muharrem İnce’nin katılacağı mitinge bütün vatandaşları davet eden CHP Tekirdağ Milletvekili Emre Köprülü “ Kapaklı’da gerçekleşecek olan mitinge yoğun bir katılım olacak. Bu CHP’nin mitingi değildir. Bu parti bayraklarının olduğu miting değil, bu miting ülkesini seven, Cumhuriyet ve demokraside birleşen hakimiyet kayıtsız şartsız milletindir diyen milli egemenlikte birleşen insanların mitingidir. Biz bu mitinge bütün partilileri, herhangi bir siyasi parti ile bağı olmayan, ideolojik bağı olmayan ama Cumhuriyetten yana olup Hayır’da birleşen tüm yurttaşlarımızı bu mitingimize davet ediyoruz. İlk kez Kapaklı’da böyle bir kitlesel miting olacak” diye konuştu.

 

“HANGİ KANUNU ÇIKARTMAK İSTEDİLER DE ÇIKARTAMADILAR”

 

16 Nisan’da gerçekleşecek olan referanduma 33 günün kaldığını hatırlatan Köprülü “ Sahada çalışıyoruz, çalıştığımız konusunda halkımızın teveccühünü görüyoruz. Bu referandumda hiçbirimiz bir yere aday değiliz, halkımızın kendi temsilcilerini seçeceği bir seçimde değildir. Maalesef 80 milyon yurttaşımız 16 Nisan’da sadece bir kişinin iradesi doğrultusunda bir makamı atayıp atamama üzere seçime giriyor. Türkiye’nin tek adam rejimi ile yönetilmesini isteyenlere bunu sormak istiyorum. İzafi söylemlerle, sloganvari söylemleri bir kenara bırakarak 15 yıldır bu ülkeyi yöneten AK Parti meclisten hangi kanunu çıkartmak istedi de çıkartamadı ? Hangi değişikliği yapmak istedi de yapamadı. Karşısında hangi parti onun çıkaracağı kanuna karşı oldu da o kanun meclisten geçmedi. Bunun bir örneğini bizlere versinler. Her seçim ve referandum öncesinde topluma yeni bir gelecek umutları sunan AK Parti o geleceklerin hangisini başarabildi. Geleceğimize giden yolda geçmişimizde neler yaşadığımızı görmeyip, hatırlamazsak geleceğimiz de maalesef aydınlık olmaz” dedi.

 

“ÖNÜMÜZE TERCİH OLARAK KONUYOR”

 

2010 yılında Türkiye’de yapılan referandumu hatırlatan Köprülü “ AK Parti referandum öncesi yola üstünlerin hukuku değil, hukukun üstünlüğü söylemi ile çıktı. Yargı bağımsızlığı, sendikalaşmanın önündeki engeller kalkıyor, Türkiye daha demokratik bir ülke olacak, ekonomik olarak kalkınacağız dediler. O süreçler devam ederken geçmişte AK Parti açılım sürecini başlattığında halka neler söyledi. Görüşüyoruz ama terörü bitirmek için dediler. Bunların sonunda nelerle karşılaştığımızı gördük. Artık hamaset yapma vakti değil,  sloganla konuşma ve boş konuşma vakti değildir. Vakit Türkiye’nin geleceği için oturup konuşabilmektir. Nerede oturduğumuzun tespitini yapmaktır. Teşhisi koyup tedavi metodlarını konuşmak zorundayız. 2010 referandumunda o sunulanlardan daha kötüsü 16 Nisan öncesi bizim önümüze tercih olarak konuyor” açıklamasında bulundu.

 

“TEK ADAM REJİMİNİ BİZ KABUL ETMİYORUZ”

 

Köprülü “ Bunu savunmaya çalışanlara soruyoruz. Vatandaşlara anlatın, evvela bu sistemin ismini de doğru koyunuz. Başkanlık, Cumhurbaşkanlığı dediniz olmadı, partili Cumhurbaşkanlığı dediniz o da tutmadı. Şimdi adı Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi oldu. Siz sistem değişikliğinin adını anlatamadınız, adında buluşamadınız. Geldiğimiz noktada Evet’i savunan arkadaşlarımız bunun içeriği için bir şeyler söylemiyorlar. Bunun kapsamı ile hiçbir şey konuşmuyorlar. Sadece sayıp sayıp duruyorlar. Bunlar Hayır diyorsa biz evet diyeceğiz. Böyle bir algı olamaz. Sistem ve rejim değişikliğini sadece bununla savunabilir misiniz? Bu tek adam rejimidir. Bugün için büyük nutuk atanlara seslenmek istiyorum. Evinin tapusunu bile eşinin üzerine yapmayan toplum ülkenin tapusunu bir kişiye nasıl verebilir. Kadınlarımız kendi geleceğini, çocuklarının geleceğini demokrasi, laiklik olmadan özgürlükler ve fırsat eşikliği olmadan nasıl 16 Nisan’da nasıl evet diyecekler. Tek adam rejimini biz kabul etmiyoruz. Biz ucu görünmeyen karanlığın içersinde yolunu bulamayacak bu anayasa değişikliğinde olmayacağız. Bu 80 milyonun geleceğini bir tek kişinin geleceği ve kaderinden çok daha önemli olduğuna inanıyoruz. O yüzden de bu değişikliğe hayır kullanacağız” diye konuştu.

 

“LAFLA PEYNİR GEMİSİ YÜRÜMEZ”

 

Türkiye’nin yurt dışında yaşadığı hususlara da değinen Köprülü “ Ülkemizin dış politikası iç politikanın malzemesi yapılarak yönetilemez. Geldiğimiz noktada bu ülkenin bakanının düştüğü durumdan biz rahatsızız. Acilen tavır konulması gerektiğini de savunuyoruz. Ama tavır hamasetle konulmaz, laflarla sloganlarla ve konuşarak da olmaz. Senelerdir konuşuyorlar. Suriye konusunda söylemedikleri kalmadı. Her olasılık konuşuldu. Bugün ülkeyi yönetenler her olasılığı dönem dönem konuşmuştur. Emevi camii önünde Cuma namazı kılmaktan başladı, Rusya’nın uçağının düşürülmesi ile devam etti. Rusya ve Amerika ile kötü olup bugün müttefik olduk. Süleymanşah türbesi oradan kalktı geldi ve gelinen noktaya nasıl geldik. Biz bugün yaşananların da aynı şekilde sonuca odaklanacağını görüyoruz. Gündelik politikalarla dış ilişkilere bakmak Türkiye açışından kötü sonuçlar doğuruyor. Lafla peynir gemisi yürümez” ifadelerini kullandı.

 

“AYDINLIK GÖRDÜĞÜMÜZ YOLDA YÜRÜMEYE DEVAM EDECEĞİZ”

 

Köprülü “ Bugün bizim bakanımıza bu muamele yapıldıysa, eğer de bu gerçekte Türkiye Cumhuriyetinin derhal Hollanda’ya karşı ekonomik ve siyasi tavır alması gerekiyor. Bu tavrı alamıyorsan o zaman hareketlerinde samimi değilsindir. Bakanım bu muameleyi görüyorsa derhal bu tavır alınmak zorundadır. Ancak bu tavrı almadan sadece referandum malzemesi yapacak nitelikle bu konuyu konuşuyorsan o zaman senin amacın başkadır. Bugün yaşadığımız da maalesef budur. Biz Türkiye’nin dış politikasına insanlarımızın geleceğini, toplumsal huzurumuzu kardeşliğimizi, barışımızı 16 Nisan’da evet yada hayır çıkmasına endeksleyemeyiz. İnsanlarımıza da evet yada Hayırcı diye ayıramayız. Almanya ve Hollanda’nın aldığı kararlara karşı tepki gösteren arkadaşlar keşke biraz cesur olsalardı da Hayır propagandasında elektrik kesilmesine ve yapılan baskılara da de aynı tavrı koysalardı. Keşke Türkiye’de yaşanan hak ihlalleri noktasında ağızlarını açıp tek bir cümle söyleyebilselerdi. Bunlar olmadan samimi olamazsınız. Aynı kararlıkla yürüyoruz, aynı inançla yürüyoruz. Hayırda hayır vardır diyerek hepimiz hayırda buluşacağız. Biz sonunu görmediğimiz tünele girmeyeceğiz, biz aydınlık gördüğümüz ve bildiğimiz yolda yürümeye devam edeceğiz. 16 Nisan’da aynı kararlık ile yolumuzda yürüyeceğiz” dedi.

 

Haber / Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10