Referandum öncesi CHP'lilere saldırı iddiası!

CHP Çerkezköy Kadın Kolları üyelerinin Veliköy Mahallesi'nde yaptıkları referandum çalışması esnada, önce kadınlara sözlü taciz ardından da 2 gence Ak Partililer tarafından saldırıda bulu

Çerkezköy 14.03.2017 10:06:00 0
Referandum öncesi CHP

Yaşanan saldırı olayının ardından CHP Çerkezköy İlçe Teşkilatı tarafından yapılan yazılı açıklamada, “13.03.2017 tarihinde CHP Çerkezköy Kadın Kolları olarak Veliköy mahallesinde yapılan ‘Hayır’ çalışmaları sırasında; saat 15.30-16.00 saatleri arasında yapılan referandum çalışamları sırasında İlçe Kadın Kolları üyelerimiz, Veliköy pazaryerinin girişinde AKP Çerkezköy Yönetim Kurulu üyelerinden biri ve etrafındakiler önünü kesmişler ve sözlü taciz etmişlerdir” denildi.

 

ŞİKAYETÇİ OLMAMALARI SAĞLANMAYA ÇALIŞILMIŞ

 

Yazılı açıklamanın devamında ise, “CHP üyesi kadınları sözlü taciz ile yetinmeyen AKP İlçe Yöneticisi ve çevresindekiler, o an orada bulunan iki genci referandum oylamasına ilişkin olarak çıkan tartışma neticesinde linç ederek dövmüşlerdir. 20’ye yakın kişi tarafından dövülen 2 genç, AKP İlçe Yöneticisinin ‘yeterli bu kadar bırakın’ demesi üzerine durmuşlardır. Gençlerin dövülmesini yeterli bulan AKP İlçe Yöneticisinin talimatı ile gençler yine AKP’nin referandum aracına bindirilerek hastaneye götürülmüş ve hastanede şikayetçi olmamaları sağlanmaya çalışılmıştır” ifadeleri kullanıldı.

KONUNUN TAKİPÇİSİ OLACAKLAR

 

CHP Çerkezköy İlçe Örgütü olarak kolluk kuvvetlerine gerekli tüm yasal işlemlerinin yapıldığı belirtilerek, hem siyasi hem vicdani hem de hukuki olarak sürecin takipçisi olacakları ifade edildi.

 

Haber / Emrah ÇOĞALAN


0282 726 91 91
0282 747 65 10