160 kursiyer sertifikalarını aldı

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ile Çerkezköy Belediyesi işbirliğinde düzenlenen meslek edindirme kurslarını başarıyla tamamlayan kursiyerler için sertifika töreni düzenlendi. Türkan Saylan Kültür M

Çerkezköy 17.03.2017 20:52:00 0
160 kursiyer sertifikalarını aldı

SERTİFİKA TÖRENİ DÜZENLENDİ

 

Önceki gün Türkan Saylan Kültür Merkezi’nde saat 16.30’da düzenlenen törende 160 kursiyere sertifikaları takdim edildi. Saygı duruşu akabinde okunan İstiklal Marşı’nın ardından programın açılış konuşmasını Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay gerçekleştirdi. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ile ortaklaşa açılan meslek edindirme kurslarına gösterilen yoğun ilginin kendilerini memnun ettiğini ifade eden Başkan Akay, “Bu kapsamda bugün Yaş Pasta kursumuzdan 11, Takı Tasarım kursumuzdan 20, Ebru kursumuzdan 14, Manikür-Pedikür kursumuzdan 8, Bilgisayar Programı Teknolojileri kursumuzdan 14, İşaret Dili kursumuzdan 18, Satranç kursumuzdan 12, Üç Boyutlu Çizim kursumuzdan 9, Diksiyon kursumuzdan 12 ve Basit İğne Teknikleri kursumuzdan da 42 olmak üzere, başarılı olan toplam 160 kursiyerimize sertifikalarını vermek amacıyla bir araya geldik” diye konuştu.

 

KURSİYER SAYIMIZ BİNLERLE İFADE EDİLİYOR

 

Vahap Akay konuşmasının devamında ise, “Meslek Edindirme Kurslarının dışında Çerkezköy Belediyesi Türkan Saylan Kültür Merkezi ile Veliköy ve Kızılpınar Mahallle Evlerinde de çeşitli kurslarımız deva ediyor. Halkoyunları kursumuzda 38, Bağlama kursumuzda 88, Gitar kursumuzda 106, Satranç kursumuzda 20, İngilizce kursumuzda 108, Çini kursumuzda 34, Türk Sanat Müziği kursumuzda 53 ve Step-Aerobik kursumuzda da 330 olmak üzere devam eden 8 kursumuzda toplam 777 kursiyerimiz eğitimlerine devam etmektedir. Biz göreve geldiğimizde 20-30 olan kursiyer sayımız, bugün binlerle ifade edilmektedir” dedi.

 

KURSİYERLERE TEŞEKKÜR ETTİ

 

Belediye olarak kadınların sosyal hayatlarını canlandırmayı ve ev ekonomilerine katkıda bulunmalarına imkan tanımayı amaçladıklarını sözlerine ekleyen Akay, “Bu çerçevede mahalle evlerimiz bizim için büyük önem taşıyor. Ayrıca geçtiğimiz hafta açılışını yaptığımız Hanımeli Sokak projesi ile de kadınlarımızın el emeklerini ortaya çıkarmaya başladık. Kadınlarımızın bunca emeğinin kendilerine gelir olarak dönmesi gerektiğine inanıyorum. Bu bağlamda da geçtiğimiz yıl açtığımız sergimizi bu yıl da açacağız ve kadınlarımızın emeklerini gün yüzüne çıkaracağız. Kursiyer sayımızı artırarak kurslarımızı devam ettireceğiz. Kurslarımıza katılan tüm kursiyerlerimize teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

 

DESTEK VERMEYE DEVAM EDECEĞİM

 

Vahap Akay’ın ardından konuşan Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak ise, “Göreve geldiğimiz ilk günden itibaren eğitime büyük önem verdik. 11 ilçeye 11 Okul projemiz kapsamında Kızılpınar Mahallemizden sonra bugün de Kapaklı’daki okulumuzu teslim ettik. TEMEK (Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Meslek Edindirme Kursları) kapsamında Çerkezköy Belediyemiz ile ortaklaşa düzenlediğimiz kurslarımız da eğitim alanındaki çalışmalarımıza renk kattı. Çerkezköy halkı, böylesine çalışkan bir Belediye Başkanına sahip olduğu için çok şanslıdır. Ben de bir abisi olarak Çerkezköy aşığı olan Belediye Başkanımız Vahap Akay’a elimden gelen desteği vermeye devam edeceğim” dedi.

 

SERTİFİKALARI TESLİM EDİLDİ

 

Konuşmaların ardından sertifika törenine geçildi. Meslek edindirme kurslarını başarıyla tamamlayan kursiyerler sertifikalarını Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Oral Kaya, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Kaan Gaytancıoğlu, Büyükşehir Belediyesi Basın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanı Ahmet Rıfat Poyraz, Çerkezköy Belediye Başkan Yardımcısı Enver Bayram, Cumhuriyet Halk Partisi Çerkezköy İlçe Başkanı Engin Camcı, Çerkezköy Belediye Meclis Üyeleri Ayfer Dönmez ve Ali Dede, Türkiye Muhtarlar Derneği Çerkezköy Şube Başkanı ve Bağlık Mahalle Muhtarı Tahsin Akgün, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Çerkezköy Temsilcisi Hasan Hüseyin Yarlıgan, Namık Kemal Üniversitesi Çerkezköy Meslek Yüksek Okulu Öğretim Görevlisi Taha Aslanlı ve Çerkezköy Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdür Vekili Ümit Zengin’in elinden aldılar.

 

BAŞKAN AKAY İLE ÖZÇEKİM YAPTILAR

 

Tören sonunda Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay’a yoğun ilgi gösteren kadın kursiyerler kendisiyle özçekim yaparak anı ölümsüzleştirdiler.

 

Haber / Emrah ÇOĞALAN


0282 726 91 91
0282 747 65 10