Şehitlik tören için hazır

Çerkezköy Şehitliği'nde yapılan bakım çalışmalarını yerinde inceleyen Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, bugün yapılacak olan törenler için Şehitliğin hazır hale getirildiği

Çerkezköy 17.03.2017 20:57:00 0
Şehitlik tören için hazır

TÖREN İÇİN HAZIR HALE GETİRİLDİ

 

Park ve Bahçeler Müdürü Halil Mert Tayşir ile birlikte İstasyon Mezarlığı’nda bulunan Çerkezköy Şehitliği’ndeki bakım çalışmalarını yerinde inceleyen Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, yaptığı açıklamada, “Ekiplerimiz, aziz şehitlerimizin kabirlerinde bakım çalışması yapıp çiçekler dikti. Ayrıca şehitlikteki bayrak direklerinde asılı Türk bayrakları yenilendi. Yollar yıkandı. Şehitlik etrafındaki duvar ve üzerinde bulunan ferforjeler boyandı. Yapılan tüm bu çalışmalar neticesinde şehitliğimiz, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü kapsamında bugün saat 10.30’da düzenlenecek olan törene hazır hale getirildi” diye konuştu.

 

TÜRK TARİHİ KAHRAMANLIK DESTANLARI İLE DOLU

 

Başkan Akay, Türk tarihinin kahramanlık destanları ile dolu olduğunu ifade ederek, “Çanakkale zaferi sadece Türk tarihinin değil, dünya tarihinin de dönüm noktalarından biridir. Öldü zannedilen bir milletin bütün dünyaya ölmediğinin haykırışıdır. Çanakkale, Türk milletinin binlerce evladını mukaddes vatan toprağına uzattığı ama namusunu çiğnetmediği bir kahramanlığın destanıdır” dedi.

 

Haber / Emrah ÇOĞALAN


0282 726 91 91
0282 747 65 10