Çanakkale ruhu gözyaşlarına boğdu

18 Mart Çanakkale Zaferi'nin 102. Yıl dönümü ve Şehitleri anma günü törenleri Çerkezköy Şehitliği'nin ardından Halk Eğitimi Merkezi'nde düzenlenen programla devam etti. Çerkezkö

Çerkezköy 19.03.2017 22:45:00 0
Çanakkale ruhu gözyaşlarına boğdu

ANMA TÖRENİ HALK EĞİTİMDE DEVAM ETTİ

 

Çerkezköy Halk Eğitimi Merkezi’nde Cumartesi günü saat 11.00’da düzenlenen programa Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Çerkezköy 3’ncü Zırhlı Tugay Komutanı Tank Albay Engin Candaş, Çerkezköy Cumhuriyet Başsavcısı Hacı Ünal, İlçe Emniyet Müdürü Murat Ogan, AK Parti Çerkezköy İlçe Başkan yardımcısı Ercan Erdoğan, CHP Çerkezköy İlçe Başkanı Engin Camcı, MHP Çerkezköy İlçe Başkanı Ahmet Aydeniz, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Gümüş, İlçe Sağlık Müdürü Olcay Palak, İlçe Nüfus Müdürü Gülhan Yavuz, İlçe Mal Müdürü İlhami Taşkın, İlçe Müftüsü Yusuf Tuna, Çerkezköy Merkez PTT  Müdürü Ali Arslan, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü İsa Altay, Şehit Aileleri, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Çerkezköy Temsilciliği, Okul Müdürleri, Öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

 

DERECEYE GİREN ÖĞRENCİLERE ÖDÜLLERİ VERİLDİ

 

Anma programı saygı duruşu ve akabinde okunan İstiklal Marşı ile başlarken, ilk olarak 18 Mart Çanakkale Zaferi konulu kompozisyon, şiir ve resim dallarında dereceye giren öğrencilere ödülleri takdim edildi. Kompozisyon dalında birinci olan Pakize Narin Anadolu Lisesi’nden Fahriye Gündoğdu, şiir dalında birinci olan Tepe Ortaokulu’ndan Göktürk Önal, Resim dalında birinci olan Atatürk İlkokulu’ndan Tuana Doğruyol,  Anaokulu resim dalı yarışmasında Cansen Gürsoy Şen Anaokulu’ndan Buğlem Naz Güre’ye ödüllerini Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban verdi.

 

ÖDÜLLERİNİ AKAY VE CANDAŞ TAKDİM ETTİ

 

Yarışmalarda ikincilik elden eden Kızılpınar Anadolu Lisesi’nden Neslihan Bektaş, Raif Dinçkök Ortaokulu’ndan Rıdvan Arslan, Tepe İlkokulu’ndan Ayşe Arpaçay ve yine Tepe İlkokulu’ndan Yağmur Ada Taştan’a ödüllerini 3’ncü Zırhlı Tugay Komutan Engin Candaş takdim etti. Yarışmalarda üçüncülük elde eden HFZ Anadolu Lisesi’nden Sebile Yağmur Dinç, 75. Yıl Ortaokulu’ndan Firdevs Nilsu Kasaplar,  Şehit Dinçer Ersoy İlkokulu’ndan Utku Arıcan, HFZ Anaokulu’ndan Samet Akyol’a ödülleri Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay tarafından takdim edildi.

 

ORATORYO SAHNELENDİ

 

Ödül töreninin ardından günün anlam ve öneminin belirten konuşmayı Çerkezköy Enesler Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü İsa Çetin yaptı. Çetin’in konuşmasını tamamlamasının ardından Çerkezköy Enesler Anadolu İmam Hatip Lisesi öğretmenleri ve öğrencileri tarafından hazırlanan oratoryo gösterisi sahnelendi.

 

DAKİKALARCA AYAKTA ALKIŞLANDILAR

 

Sergilenen oratoryo ile Çanakkale ruhunu bir kez daha yeniden yaşatan öğrenciler, izleyicilere duygu dolu anlar yaşattı. Bir çok vatandaş ve protokol mensubu gözyaşlarına hakim olmazken, oratoryo sonunda da 15 Temmuz kanlı darbe girişimi esnasında şehit olan Astsubay Ömer Halisdemir canlandırıldı. Programın sonunda öğrenciler tarafından sahnede dev Türk bayrağı açılırken, dakikalarca ayakta alkışlandılar.

 

ŞEHİT AİLELERİ İLE GAZİLER YEMEKTE AĞIRLANDI

 

Sahneye gelen Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban, sergilenen başarılı oratoryodan dolayı Çerkezköy Enesler Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrenci ve öğretmenlerine teşekkür ederek tebrik etti. Halk Eğitimi Merkezi’nde düzenlenen programın ardından Askeri Gazino’da Çerkezköy Kaymakamlığı tarafından şehit aileleri ve gazilere yönelik yemek programı düzenlendi.

 

Haber / Emrah ÇOĞALAN


0282 726 91 91
0282 747 65 10