Şehit annesi güçlükle ayakta durdu

18 Mart Çanakkale Zaferi'nin 102. Yıl dönümü ve Şehitleri anma günü tüm yurtta olduğu gibi Çerkezköy'de de çeşitli etkinliklerle kutlandı. İstasyon Mezarlığı'ndaki şehitlik

Çerkezköy 19.03.2017 22:48:00 0
Şehit annesi güçlükle ayakta durdu

KATILIM YOĞUN OLDU

 

Çerkezköy Şehitliği’nde saat 10.30’da başlayan anma törenine Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Çerkezköy 3’ncü Zırhlı Tugay Komutanı Engin Candaş, Çerkezköy Cumhuriyet Başsavcısı Hacı Ünal, İlçe Emniyet Müdürü Murat Ogan, AK Parti Çerkezköy İlçe Başkan yardımcısı Ercan Erdoğan, CHP Çerkezköy İlçe Başkanı Engin Camcı, MHP Çerkezköy İlçe Başkanı Ahmet Aydeniz, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Gümüş, İlçe Sağlık Müdürü Olcay Palak, İlçe Nüfus Müdürü Gülhan Yavuz, İlçe Mal Müdürü İlhami Taşkın, İlçe Müftüsü Yusuf Tuna, Çerkezköy Merkez PTT Müdürü Ali Arslan, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü İsa Altay, şehit aileleri, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Çerkezköy Temsilciliği, Okul Müdürleri, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

 

SAYGI ATIŞI YAPILDI

 

Program çelenk sunumu ile başladı. Çerkezköy Kaymakamlığı, Çerkezköy 3’ncü Zırhlı Tugay Komutanlığı, Çerkezköy Belediyesi ve Türkiye Muharip Gaziler Derneği Çerkezköy Temsilciliği tarafından çelenkler konuldu. Çelenk sunumunun ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunarak saygı atışı yapıldı. Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı 3’ncü Zırhlı Tugay Komutanlığı’nda görevli Üst Teğmen Muhammed Gedik yaptı. 

 

İMAN VE KAHRAMANLIK DESTANIDIR

 

Muhammed Gedik yaptığı konuşmada, “Aziz hatırasını yaşatmak ve gelecek nesillere, Türk’ün neleri yapmaya muktedir olduğunu göstermek, tüm Avrupa ülkelerine ve insanlığa tarihin görmediği ve yaşamadığı acılarla tanıştırdığı gün olan Çanakkale Zaferi’nin yeni bir yıldönümünü daha kutlamak üzere toplanmış bulunuyoruz. Bu öyle bir destandır ki dilden dile dolaşan, şiirlere konu Türklere ilham olan, kahraman askerimizin cihanı hayrete düşüren bir iman ve kahramanlık destanıdır. Bu öyle bir savaş ki utançla yaşamak yerine onurla ölmeyi tercih ederim diyenlerin savaşıdır.” dedi.

 

ÖRNEĞİ OLMAYAN BİR BAŞARI TİMSALİDİR

 

‘’Bu öyle zaferdir ki hür ve bağımsız yaşama iradesi ile aydınlık yarınlara duyulan inancın zaferidir’’ diyerek konuşmasını sürdüren Gedik, “Bu öyle bir tarih ki, vatanın bütünlüğü ve ulusun bağımsızlığı söz konusu olduğunda Türk milletinin neleri başarabileceğinin en güzel kanıtıdır. Türk ordusunun Çanakkale’de vermiş olduğu bu büyük mücadele sadece dünya tarihi üzerinde yarattığı büyük etkiyle  değil, Türk savaş sanatının uygulanış tarzı, başta büyük önder Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere kanlı mücadelede ön plana çıkardığı kahramanlar ve askeri dehalar bakımından, Türk askerinin doğasında bulunan insani değerlerin savaş sahasında tezahürü bakımından da dünya savaş tarihinde örneği olmayan bir başarı timsalidir.” ifadelerine yer verdi.

 

ÇANAKKALE ZAFERİ TARİHTEN SİLİNEMEYECEK

 

Üsteğmen Muhammed Gedik, konuşmasının sonunda ise, “Çanakkale zaferi tarihten silinemeyecek. Tarihe mal olmuş bu destanı, düşmeyen sancak 57. Alay’ı, sessiz gecenin kahramanı Nusret Mayın gemisini, gizli harekatın başrol oyuncusu Mesudiye zırhlısını, Conkbayırındaki şanlı direnişi, insanlığın savaşı yendiği Gelibolu’yu efsaneleşen koca Seyit’i, cesur yürek Yahya Çavuş’u ve kınalı Ali’yi kim tarihten silebilir ki!” diye konuştu.

 

ANNE UÇAR FENALIK GEÇİRDİ

 

Muhammed Gedik’in konuşmasını tamamlamasının ardından protokol üyeleri şehitlikleri tek tek ziyaret ederek karanfil bıraktılar. Eylül 2016’da İstanbul Sarıyer Adile Mermerci Polis Meslek Yüksek Okulu’nda eğitim atışı yapıldığı esnada arkadaşının kaza kurşunu ile şehit olan Komiser Yardımcısı 33 yaşındaki Erdem Uçar’ın babası Muhlis Uçar ile annesi Sona Uçar ayakta durmakta zorlandı. Anne Sona Uçar bir ara fenalık geçirirken sağlık ekiplerinin müdahalesi ile kendine geldi. Anne Uçar, oğlunun mezarının başında dakikalarca gözyaşı döktü. Anma programının sonunda ise Çerkezköy İlçe Müftüsü Yusuf Tuna tarafından dua okunarak şehitlikteki tören sona erdi.

 

Haber / Emrah ÇOĞALAN


0282 726 91 91
0282 747 65 10