Tekirdağlı Taekwondocular Takım Halinde Türkiye Şampiyonu Oldu

Muğla'nın Dalaman ilçesinde 17-19 Mart tarihlerinde gerçekleşen Türkiye Anadolu Yıldızları Taekwondo şampiyonasında Tekirdağ'ı  temsil eden Çerkezköy ve Saraylı Taekwondoculardan oluşan

20.03.2017 20:04:00 0
Tekirdağlı Taekwondocular Takım Halinde Türkiye Şampiyonu Oldu

İNANDIK VE KAZANDIK

 

Çerkezköy Şampiyon Spor Kulübü Antrenörü Vural Ayaz, “Şampiyona öncesi sporcularımıza sadece başarılı olmalarını devamlı motive ettik ve buna göre çalışmalarını titizlikle yapmalarını sağladık. Her şampiyona öncesi olduğu gibi bu şampiyona öncesinde de başarıya kilitlendik. Başarılı olmak içinde inandık ve bu şampiyonluğumuz her zaman olduğu gibi inanmanın, azmetmenin, iyi çalışmanın zaferidir. Kısacası inandık ve kazandık.Tüm sporcularımızı başarıları nedeniyle tebrik ediyorum.” dedi.

 

16 İL İÇİNDE TÜRKİYE BİRİNCİSİ OLDUK

 

Çerkezköy Şampiyon Spor Kulübü Antrenörü Vural Ayaz, ‘’Muğla Dalaman’da yapılan Türkiye Anadolu Yıldızları Taekwondo Şampiyonasına 16 ilden toplam 260 sporcu katıldı. Oldukça çekişmeli geçen müsabakalarda Tekirdağ ekibi olarak ekibimizde yer alan yedi sporcumuz müsabakaların daha ilk maçında her biri rakiplerini yenerek tur atladılar ve bu finale kadar böyle devam etti ve finalde de rakiplerini açık ara yenmeyi başaran sporcularımız bireysel olduğu gibi ekip halinde de birinciliği elde ederek Türkiye Şampiyonu oldu.’’ dedi.

 

BİZE GÜVENENLERİ MAHÇUP ETMEDİK

 

Ayaz, ‘’Tekirdağ ekibi olarak bizlere her zaman katkı ve destek veren kurum ve kuruluşlarımızı ve Tekirdağ halkımızın yüzünü bu şampiyonada da güldürdük ve bize güvenenleri mahçup etmedik.Tekirdağımızın sesini bu şampiyonada da büyük kitlelere duyurduk. İnşallah Avrupa’da da sporcularımız başarılı olacak ve ilimizin adını Avrupa’ da  duyuracağız ve oraya da ilimizin ismini altın harflerle yazdıracağız.”diye konuştu.

 

İLİMİZE DAHA ÇOK ŞAMPİYONLUKLAR KAZANDIRMAYI HEDEFLİYORUZ

 

Saray Filpper Spor Kulübü Antrenörü Oğuzhan Tokgöz ise “Vural  Ayaz hocamın belirttiği gibi bu şampiyonaya Tekirdağ ekibi olarak  başarılı olmak için çok iyi şekilde hazırlandık. Bu şampiyonada da Tekirdağ’ı Çerkezköy ve Saraylı sporculardan oluşan ekip ile temsil ettik.Biz her zaman ilimizin adını Taekwondo sporunda da büyük kitlelere duyurmak için  yılardır mücadele veriyoruz. Ve son yıllarda da bu özverili çalışmalarımızın meyvesini elde ettiğimiz derecelerle de ortaya koymaya başladık ve daha da başarılı olmak için çalışıyoruz. Anadolu Yıldızları Şampiyonasında sporcularımızın hem bireysel olarak hem de takım halinde Türkiye şampiyonu olmaları bizlere tarif edilmez bir mutluluk yaşattı. İlimize daha çok şampiyonluklar kazandırmayı hedefliyoruz. Bu şampiyonada da bizlere güvenenleri mahçup etmedik. Bu başarılarımız önümüzdeki şampiyonalarda da devam edecek. Tüm sporcularımızı başarılarından dolayı ve bizlere ve ilimize Türkiye şampiyonluğunu kazandırdıkları için tebrik ediyorum.”dedi.

 

TEKİRDAĞ EKİBİ 4 ALTIN, BİR GÜMÜŞ VE BİR BRONZ MADALYA KAZANDI 

 

Muğla’nın Dalaman İlçesi Kapalı Spor Salonu’nda yapılan Türkiye Anadolu Yıldızları Taekwondo Şampiyonasına’na  Tekirdağ ekibinde Saray Pilpper Spor Kulübünden iki sporcu Çerkezköy Şampiyon Spor Kulübünden 5 sporcu olmak üzere toplam yedi sporcu yer aldı.Ekipte yer alan sporcular 37 kiloda Alperen Ayaz,33 Kiloda Mecit Can Doğan,45 kiloda Raşit Beşli,49 kiloda Muammer Uzun,41 kiloda Kadir Öztürk,53 kiloda Oğuz Tokgöz ve 61 kiloda Ozan Toytoğlu.Şampiyonada ekip halinde Türkiye Birincisi olan sporcular şu dereceleri elde etti: 37 kiloda Alperen Ayaz, Türkiye şampiyonu,53 kiloda Oğuz Tokgöz Türkiye şampiyonu,61 kiloda Ozan Toytoğlu Türkiye şampiyonu,41 kiloda Kadir Öztürk Türkiye şampiyonu,33 kiloda Mecit Can Doğan Türkiye İkincisi,49 kiloda Muammer Uzun Türkiye üçüncüsü oldu ve 4 altın madalya ,bir gümüş madalya ve bir bronz madalya kazanan ekip takım halinde de Türkiye şampiyonluğunu elde etti.

 

Haber / Seyit SÜREN


0282 726 91 91
0282 747 65 10